Mehmet Yalçınkaya, gönülleri fethetti! MasterChef ekibi Kahramanmaraş’ta. Şef Yalçınkaya son durumu tv100'e anlattı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Depremin ilk gününden bu yana bölgede binlerce kişiye yemek ulaştırıyor. MasterChef'te yarışmış bazı isimler de gönüllü olarak ekibe dahil oldu. Şef Yalçınkaya, tv100 ekranlarında bölgedeki son durumu aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Yalçınkaya, gönülleri fethetti! MasterChef ekibi Kahramanmaraş’ta. Şef Yalçınkaya son durumu tv100'e anlattı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6'lık depremlerden sonra bölgeye çok sayıda yardım ekibi geldi.

O isimler arasında ünlü şefler de vardı. Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna gibi şeflerin yanı sıra MasterChef'te yarışmış bazı isimler de gönüllü olarak ekibe dahil oldu.

Şef Yalçınkaya, tv100 ekranlarında bölgedeki son durumu aktardı.

Yalçınkaya, tv100’de şu ifadelere yer verdi:

"Köylere daha çok ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Şehir merkezlerine yardım geliyor. Bir taraftan da enkazın başındaki insanlar çadır kentlere gitti. Biraz daha burada olacağız. Çünkü başladığımız işi iyi koordine etmek lazım. Bu yardımların devamının da iyi organize edilmesi gerektiğini düşünüyor. Ailelerin hepsi ya köyleri gitti ya da çadırkentlere gitti. Çünkü buradan köylere gelen vatandaşlar var. Kadın, çorap ve iç çamaşırı ihtiyacı var. Aslında her şey lazım. Köy tarafında ısıtıcı, soba, temizlik malzemesine ihtiyaç var. Şu anda Kahramanmaraş’ta bir kız öğrenci yurdunu merkez yaptık. İlk geldiğimiz burada 60 bin kişiye yemek verdik. Şu an da 30-40 bin civarında devam ediyor. Arama-kurtarma ekiplerine de yemekler götürüyoruz. Hem dışarıya yemek gönderiyoruz hem de burada kalan depremzede ve arama kurtarma ekiplerine yemekler götürüyoruz. Artık gıda kolileri hazırlamaya başlıyoruz. Vatandaşlarımızın bazıları okullarda kalıyor. Yaklaşık şu anda üç öğün yemek servisi yapıyoruz. En çok da köylere el atmamız lazım."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin