Mehmet Şimşek'ten FLAŞ açıklama: Ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın OVP ile ilgili olarak yerli ve yabancı basın mensuplarıyla toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Şimşek çok önemli açıklamalarda bulundu, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Şimşek'ten FLAŞ açıklama: Ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek yürütülen dezenflasyon süreci, gerekse maliye politikalarına tam destek verdiğini belirtirken, “Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz. En ufak tereddüt yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sekiz medya temsilcisiyle Ankara’da yeni OVP konusunda bir araya geldi. Toplantıya Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi bakanlar ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

Bakan Şimşek, yeni OVP’nin “gerçekçi bir çerçeveye sahip olduğunu” savunurken, “Dezenflasyon programına ilişkin olsun, maliye politikasına ilişkin olsun sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tam. Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz, o konuda net mesaj vermek istiyorum. En ufak tereddüt yok.” sözleri dikkat çekti.

ÜCRET DÜZENLEMELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

Bakan Şimşek "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" ifadesini kullandı.

2024 enflasyon tahmini yüzde 65 olarak yapılmıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler mehmet şimşek kur ovp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin