Mehmet Şimşek'in ekonomi programına Bahçeli'den destek geldi

Dün partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den çok önemli açıklamalar geldi. Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Devlet Bahçeli'den de benzer sözlerle destek açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Şimşek'in ekonomi programına Bahçeli'den destek geldi

MHP lideri Bahçeli'den Mehmet Şimşek'in ekonomi programına destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzer sözlerle destek verdi: "MHP'nin faize bakışı değişmedi ama ekonomik istikrar için alınması gereken tedbirler var"

Piyasalar yarın yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısını bekliyor. 

Elbetteki bu anlamda Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın uygulamalarına siyasetin, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin vereceği desteğin ölçüsü de piyasalarda merak ediliyor. 

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

İşte tam da bu noktada önce geçen hafta Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ardında da dün grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin sözlerine bakmak gerekiyor. 

 

Erdoğan ve Bahçeli'den benzer açıklamalar

Hatırlayacağınız gibi Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek'in para politikalarına destek vereceğini tam şu sözlerle açıkladı: "Ben burada aynıyım. Hazine ve Maliye Bakanımızın atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla beraber atmasını kabullendik" 

Neredeyse bu sözlerin çok benzeri ve Mahmet Şimşek'e destek dün Devlet Bahçeli'den geldi. 

Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye, enflasyon kuşatmasını yaracak, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nı mali ve ekonomik bağımsızlığıyla, buna eşlik eden diriliş ruhuyla pekiştirecektir. Toplumun her kesimini kurdaki dalgalanmalara, öngörülemeyen ekonomik fırtınalara karşı emniyete almak, alım gücünü istikrar içinde tutmak, alın ve akıl terinin karşılığını adil şekilde dağıtmak, ekonomi yönetiminin başlıca sorumluluğudur. Son günlerde politika faizinin artışı hususunda beklentileri yükseltmek amacıyla iç ve dış lobilerin son derece faal oldukları da gözlemlenmektedir. Küresel finans çevreleriyle iç piyasa aktörleri Para Politikası Kurulu'nun 22 Haziran 2023 tarihinde yapacağı toplantıya kilitlenmiştir. Bize göre bu durum ahlaki, doğru ve hakkaniyetli bir gelişme değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin faize bakışı bellidir, değişme göstermemiştir. Teorik ve pratik uygulamada, faiz artışı yatırımı caydıran, üretim çarkına çomak sokan, müteşebbislerimizin gücünü zayıflatan, kredi ihtiyacını pahalandıran politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve ekonomik huzuru elde etmesi için de alınması gereken kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır ve parlak geleceğimiz için bugünkü külfete katlanmak ister istemez kaçınılmaz hale gelmektedir"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin