'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi'

İsmail Ege Şaşmaz, yeni dizisi ve kendisi ile ilgili merak edilenleri MAG okurları ile paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi'

Güneşi Beklerken dizisindeki başarısı ile isminden sıkça söz ettiren İsmail Ege Şaşmaz, yeni dizisi ve kendisi ile ilgili merak edilenleri MAG okurları ile paylaştı.



'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi'



TRT ekranlarında yayınlanan Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde 'Mehmet' karakterine can veren yakışıklı oyuncu İsmail Ege Şaşmaz, kendisi ile ilgili merak edilenleri MAG için anlattı. 'Güneşi Beklerken' dizisinde canlandırdığı romantik karakteri ile gönülleri fetheden başarılı oyuncu, şimdilerde canlandırdığı savaşçı kimliğe hazırlanma sürecini de özel anekdotlar ile paylaştı. MAG’a özel gerçekleştirilen moda çekimi ile de dikkat çeken Şaşmaz, birbirinden özel kareler ile Eylül sayısında okurla buluştu.



'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi' - Resim : 2



İsmail Ege Şaşmaz'ın MAG röportajından satır başları:



İsmail Ege Şaşmaz’ı kendisinden dinlesek…



Manisa’da doğdum ve büyüdüm, biraz hiperaktif bir çocukluk hayatı geçirdim… Oyuncu olma isteğim küçük yaşlardan beri vardı ve 8. sınıfta tiyatroya girdim. Daha sonra Manisa Belediye Konservatuarı’na birincilikle girdim, Manisa’da zor olacağını anlayınca İstanbul’a gelmeye karar verdim.



İstanbul’a geldiğinde hedefin/hayallerin nelerdi?



Açıkçası zorlandığım dönemler oldu, çok çalıştım, hedefim burada oyunculuk yapmak ve kendi ayaklarımın üzerinde durmak, bunu devam ettirmekti… İlk geldiğim dönemde birkaç reklam filminde rol aldım; “Güneşi Beklerken” ile ilk dizi projeme başlamış oldum ve şu an da geçen sezon başlamış olduğumuz Mehmetçik Kut’ül Amare dizisindeyim, her şey çok keyifli. Gelecekle ilgili çok fazla plan yapmayı sevmem. İyi şeyler yapmak istiyorum ve bunun için çabalıyorum.



Mehmetçik Kut’ül Amare disizinde Mehmet karakteri ile rol alıyorsun. Romantik yakışıklı prens olarak gördüğümüz Ege nasıl hazırlandı bu role?



Uzun bir hazırlık sürecim oldu. Yapım şirketimizin verdiği kitaplar da dahil olmak üzere birçok kitap okudum, araştırma yaptım, özel tarih-bilim hocalarımız ile toplantılar yaptık. Fiziksel olarak yoğun eğitimler aldık, özel askeri eğitim, yakın dövüş eğitimi ve ileri derece at binme eğitimleri aldım.



'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi' - Resim : 3



Bu rolün sana kattıkları arasında neler var?



Mehmet karakteri bana azmi, savaşma duygusunun nasıl bir şey olduğunu, o dönemin zorluklarını, bu zorluklarda ne olursa olsun yılmayıp yine de dik durabilmeyi gösterdi. Sanırım hayatımı da değiştirdi. Artık çok küçük konular için üzülmüyor, hayatın daha yaşanılası, anların kıymetli olduğunu fark ediyorum…



Rolüne dair seni en çok ne mutlu ediyor?



Bir kahraman olmak, insanları geçmişe götürüp onlara neler yaşandığını gösterebilmek beni çok mutlu ediyor. Hep olmak istediğim bir yerdeyim, geçmişteki önemli kahramanlardan birini canlandırıyorum.



Senin ardından kardeşin Aytaç da oyunculuk kariyeri ile dikkat çekti. İki yakışıklı ve ünlü kardeş olmanın zor yanları var mı?



Zor değil, iyi yanları var; sizi gerçekten anlayan bir aile bireyinden başka kimi isteyebilirsiniz ki hayatınızda?



Hiç canlandırdığınız karakterler ile ilgili birbirinizden yardım alıyor musunuz?



Tabii, birbirimizin fikirlerine değer veriyor ve gerçekten dobra bir şekilde birbirimizi eleştirebiliyoruz.



Spor hayatının önemli bir bölümü, neler katıyor sana?



Spora lise yıllarında başladım ve hiç bırakmadım, sağlıklı ve dinamik olmamı sağlıyor, yapmadığım günlerde mutsuz oluyorum, yaz dönemleri hiç aksatmıyorum, fakat set başladığında kendi rutinimde gidemiyor olsam da her fırsatı değerlendiriyorum. Fitness ağırlıklı olmakla birlikte, kick boks, yüzme, fly board, extreme spor türlerini de seviyorum. Bir dönem yamaç paraşütü pilotluğu yapıyordum, çok iyi at binerim, bizde at sevgisi ve atlarla anlaşabilmek bana dedemin en büyük armağanlarından biriydi.



'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi' - Resim : 4



Yalnız olduğunda neler yaparsın?



Aslında genelde yalnız olmayı seven bir insanım. Evde vakit geçirmeyi çok seviyorum. Sürekli kendimi farklı kaynaklardan doldurmaya çalışıyorum. Yalnız kaldığımda en çok film izliyorum sanırım.



Kitap ve filmlerle aran nasıl?



Genelde kişisel gelişim kitapları daha çok hoşuma gidiyor. Saf bilgi aktarımı, insanı tanımak ve insanlığın derinlerine inmek daha çok ilgimi çekiyor. Filmleri sevmem çocukluğuma dayanıyor. Babam sinema meraklısı bir insandı. Her hafta en az 4 film izlerdik, tabii ben de bundan faydalanırdım. İlkokul döneminde hafta içi harçlık biriktirir, hafta sonu kurs çıkışı kendi istediğim en az 4 film kiralar hafta sonu onları izleyip kendimi ödüllendirirdim. Sanırım böyle bir yaşantım olduğu icin izlemediğim film yok denecek kadar az.



Seni yakın bir zamanda bir sinema filminde görecek miyiz?



Dizi çekimleri yoğun bir şekilde devam ettiği için bir sinema filminde rol almam çok zor, belki bir dahaki yaza...



'Mehmet karakteri hayatımı değiştirdi' - Resim : 5



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin