Mehmet Baransu'ya tweet soruşturması!

Gazeteci Baransu, bu kez Twitter'daki paylaşımlarından dolayı ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu'ya tweet soruşturması!

Balyoz Davası'nda kumpas kurulduğu iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu, sosyal paylaşım sitesi olan twitter hesabında "Esat Ç." takma ismini kullandığını iddia ettiği E.B.U'ya yönelik tweet'leri nedeniyle ifade verdi.



Silivri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Baransu, "özel hayatın gizliliğinin ihlal etmek", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından hakkında açılan soruşturma kapsamında bugün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Bilişim Suçları Bürosu'nda görevli Savcı Ufuk Büyükşengün'e çıkarılan Mehmet Baransu, tweetleri'nden dolayı ifade verdi. 



"SUÇ UNSURU YOK"



Mehmet Baransu, "E.B.U bu ismi not edin", "Ak Parti mi çıkacak" ve "E.B.U. ötmeye başladığı an" şeklindeki tweetlerin kendisine ait olduğunu belirtti. Baransu, "Bu cümlelerden de anlaşılacağı gibi herhangi bir kin ve düşmanlık içeren söz yoktur. Kişiye yönelik eleştiri mahiyetinde yazılmış sözlerdir. Suç unsuru içermemektedir" dedi.



"SÖZLER GENEL ELEŞTİRİ İÇERMEKTEDİR" 



Baransu, şikayetçi E.B.U'nun daha önce eşine ve kendisine yönelik kişilik haklarını zedeleyici, özel hayatına dair yorumlar içeren yazılar yazdığını, "Esat Ç" ismi ile yazılan bu yazılara cevap amacıyla bu tweet'leri yazdığını ancak daha sonra bu tweet'lerin silindiğini ifade etti. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyen Baransu, "Sözler genel eleştiri içermektedir. Kendisinin tweet'ime konu olan fotoğrafını internet sayfasında yayımladığı için aldım.



Dolayısıyla özel hayatın gizliliğinin ihlalini oluşturan bir fotoğraf değildir. Ayrıca kendisi hakkında iftira suçunu oluşturacak şekilde herhangi bir yere şikayet etmiş değilim" diye konuştu. Baransu'nun avukatı da "Esat Ç" takma adını kullanan kişinin E.B.U. olduğu yargısal makamlar tarafından tespit edildiğini öne sürerek müvekkili hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep etti.  (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin