Mehmet Baransu'ya 'işkence' iddiaları Meclis'te!

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'yla ilgili iddialar Meclis'e taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu'ya 'işkence' iddiaları Meclis'te!

Gazeteci Mehmet Baransu’ya uygulanan 'sistematik işkence' iddiaları TBMM’ye taşındı.



CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Silivri cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu’ya cezaevi yönetimi tarafından uygulanan tutum ve davranışları TBMM gündemine taşıdı.



Yarkadaş, Adalet Bakanı Kenan İpek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek gazeteci Mehmet Baransu’ya uygulandığı ifade edilen çağdışı eylem ve davranışların, gazetecinin “hükümete muhalif tutumu ve 17/25 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında aldığı tutumdan” kaynaklanıp kaynaklanmadığını sordu.



Yarkadaş’ın TBMM’ye verdiği soru önergesi şöyle:



"Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Mehmet Baransu’nun cezaevinde diğer mahkumlardan farklı tutum ve davranışlara maruz kaldığı kamuoyuna yansımıştır. Eşiyle cam arkasından görüşme sırasında sesin kesilmesi, görüşmenin erken kestirilmesi, kaşıksız yemek verildiği ve bir saatlik ziyaretçi görüşmesinin keyfi olarak yarım saatte kesildiği gibi insan hakları, hukuk ve demokrasiyle bağdaşmayan uygulamaların cezaevi yönetimi tarafından uygulandığı, yine aile ve avukatlar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmıştır. Gazeteci Mehmet Baransu’ya uygulandığı ifade edilen çağdışı eylem ve davranışların, gazetecinin hükümete muhalif tutumu ve 17/25 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında aldığı tutumdan kaynaklandığı şeklinde yine kamuoyunda yoğun bir görüş oluşmuştur." Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin