Mehmet Baransu'nun en zor yazısı

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu, hayatının en zor yazısını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu'nun en zor yazısı

Balyoz darbe planının belgelerini yayınladığı için Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Baransu, doğmamış bebeğini kaybetti.



Eşi Nesibe Baransu'nun karnında ölen bebek için Mehmet Baransu, "Hukuksuz uygulamalarınız, işkenceleriniz, baskılarınız sonuç verdi. Aşırı stres, eşime ve bize yaşattıklarınız sonucu, çocuğumuzu kaybettik" dedi.



Baransu acı haberi, Taraf'taki köşesinde yayınlanan 'Katilim kim' başlıklı yazısıyla duyurdu.



Baransu'nun yazısı şöyle:



‘Katilim kim’



Hayatımın en zor yazısı. Kelimeler bir türlü sıralanmıyor. Ne yazmalı, kime seslenmeli, hangi vicdana dokunmalı? Nasıl anlatmalı, yazmalı mı yazmamalı mı? Kime kızmalı, kimi suçlamalı, kendimi mi, bir başkasını mı? Kimden hesap sormalı?



Bilemiyorum…



Hücre, duvarlar üzerime üzerime geliyor. Başardınız, canımı acıtmayı başardınız. Mutlu olabilirsiniz. Anne karnındaki bebekten de intikam aldınız. O artık yok.



Hukuksuz uygulamalarınız, işkenceleriniz, baskılarınız sonuç verdi. “Aşırı stres, eşime ve bize yaşattıklarınız” sonucu, çocuğumuzu kaybettik. Daha dünyaya gözlerini açmadan, isimsiz bir bebeği, elbirliğiyle anne karnında öldürdünüz.



Siz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siz Başbakan Ahmet Davutoğlu, siz “dindar” AKP’liler, siz Sulh Ceza Hâkimleri, siz Savcı Gökalp Kökçü…



Anne karnındaki bebeğimiz öldü. Bugün sizlerin en mutlu günü olmalı. Buyurun, konuşun, susmayın. Anlatın hukuksuz uygulamalarınızın sonucunu.





Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin