Mehmet Baransu'dan o yazarlara çarpıcı soru!

Mehmet Baransu bugün yayınlanan yazısında liberal kanatta yer alan yazarları sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu'dan o yazarlara çarpıcı soru!

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu bugün yayınlanan 'Din mi değiştirdiniz?' başlıklı yazsında Alper Görmüş, Ali Bayramoğlu ve Taha Akyol'a yönelik eleltirilerini dile getirdi ve 'Din mi değiştirdiniz?' diye sordu.



Baransu, "Dün askerin yaptığı bu hukuk dışı eylemin aynısını, bugün Başbakanlığa bağlı MİT işleyince, dünün mağdurları, dindarları, muhafazakârları, liberalleri, demokratları kafalarını kuma gömdü" dedi.



İşte Mehmet Baransu'nın o yazısı:



Bu köşede aylardır Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptığı hukuk dışı fişlemeleri yazıyorum. Resmî raporlarla. MİT’in gerçek belge diyerek, bunları yayımladığım için hakkımda 10 yıl hapis cezası istediği belgeler. Devletin güvenliği için gizli dediği kâğıt parçaları.



Peki, ne vardı bu devletin bekası için gizli denen belgelerde; CHP ve MHP’li vekiller, işadamları fişlenmiş, kendilerine ihale verilmemişti. Yine listeler hazırlanmış, karşılarına, Hıristiyan, CHP’li, MHP’li notları düşülmüştü. Balık krakeri “din” değiştirmişti. Beşikten mezara MİT herkesi fişlemeye başlamıştı. Anayasa ve TCK’ya rağmen bu suçu işliyordu.



Dün askerin yaptığı bu hukuk dışı eylemin aynısını, bugün Başbakanlığa bağlı MİT işleyince, dünün mağdurları, dindarları, muhafazakârları, liberalleri, demokratları kafalarını kuma gömdü. 28 Şubat’ı, Kafesi vb. eleştirenler, bugün benzer uygulamayı iktidar yapınca sessizliğe büründü.



Dün asker, hukuk dışı belgeleri devletin gizli kapsamına sokup, hakkımda 10 yıl hapis cezası istiyordu, bugün aynısı MİT yapıyor.



Dün ortalığı ayağa kaldıran Alper Görmüşler, Ali Bayramoğlular, Taha Akyollar ve binlercesi bu kez sessizliği tercih etti.



Söyleyecek bir sözünüz vardır umarım dindar, muhafazakâr, liberal, demokrat kalemler. Yoksa siz de mi “din değiştirdiniz?”



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin