Mehmet Baransu'dan Erdoğan'a mektup!

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir mektup kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu'dan Erdoğan'a mektup!

Balyoz davasına ilişkin soruşturma ve davaya dayanak oluşturan 'belgeleri temin etme, tahrip etme ve amacı dışında kullanma' suçlamasıyla 5 aydır tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben bir mektup yazdı.



Taraf gazetesinde bugün okuyucuyla buluşan mektupta Baransu, Türkiye'deki terör olaylarına, ekonomiye, işsizliğe, iktidar kavgasına, doların yükselişine dikkat çekti.



Erdoğan'a "Başladığınız yere döndürdünüz ülkeyi" diyen Baransu, "Eski partime oy vermem için ikna edici bir gerekçe söyleyiniz" diye de ekledi.



İşte, Baransu'nun yazısı:



Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup



Her şey ne de güzel başlamıştı. Umudu olmuştu ülkenin. Bir adam; beraberinde bir ekiple ortaya çıkmıştı. Belediye başkanlığında yaptıklarıyla umut olmuştu ülkeye.



Askeriyle, yargısıyla, bürokrasisiyle, medyasıyla, siyasetçileriyle ülkede terör estirenlere karşı çıkmıştı. Bizden biriydi. Bizim gibi yaşıyordu. Mahallemizdendi. Tanıdık, bildik “komşumuzdu”.



Birileri, bu umudun önüne geçmek istedi. Şiir okudu diye üç ay da olsa hapse atıldı. “Muhtar bile olamaz” dendi.



Zalimler plan yapsa da kader hükmünü icra edecekti, etti de. Önce Başbakan, sonra Cumhurbaşkanı oldu.



Çıraklık, kalfalık döneminde mahalleyi terk etmedi. AB, reformlar, demokratikleşme paketleri, sivilleşme, ekonomi, işsizlik, terör, çözüm, basın ve ifade özgürlüğü, askerî ve bürokratik vesayetle mücadele gibi birçok güzel işe imza attı, o ve arkadaşları.



O yürüdükçe kendisine destek verdik. 367 dediler, arkasında durduk. Partisi kapatılmak istendi, tepki koyduk. Birilerinin sıra dışı oyunlarını, oyumuzla bozduk.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin