Mehmet Baransu Taraf'taki sessizliğini bozdu! Can Dündar ve Sedat Ergin'e ne mesaj verdi?

Cezaevindeki gazeteci, uzun zaman aradan sonra ilk kez yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu Taraf'taki sessizliğini bozdu! Can Dündar ve Sedat Ergin'e ne mesaj verdi?

Balyoz darbe planlarını haber yaptığı için Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu, 98 gün sonra Taraf gazetesinde bir yazı kaleme aldı.



'Sorumlu benim' başlıklı yazısında Baransu, "Önce Sedat ERGİN hakkında yapılan tutuklama istemli suç duyurusu, ardından MİT TIR'ları ile ilgili Can DÜNDAR hakkında açılan soruşturma sessizliğimi bozmama neden oldu" dedi.



İki meslektaşına 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Baransu, yaşadıklarının Dündar'la benzeştiğini ileri sürdü.



İşte, Baransu'nun Taraf'taki yazısı:



Sorumlu benim 



Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, 98 gün oldu bu köşeyi boş bırakalı; öncesinde Metris, sonrasında Silivri'de bir hücrede tek başıma günlerimi geçiriyorum. Seçime kadar konuşmak niyetinde değildim. 98 gündür tutukluyum. Sesiz kalmaktı amacım. Ancak, önce Sedat ERGİN hakkında yapılan tutuklama istemli suç duyurusu, ardından MİT TIR'ları ile ilgili Can DÜNDAR hakkında açılan soruşturma sessizliğimi bozmama neden oldu.



Öncelikle her iki meslektaşıma da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hücrede de olsam kendileri ile beraber olduğumu belirteyim. Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar tartışmalarını izlerken Taraf'ta yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Ne kadar da çok benzeşiyordu Dündar'la, yaşadıklarımız ve hakkımızdaki soruşturmalar…



Balyoz Darbe Planı'nı ortaya çıkardığım için “Devletin gizli belgelerini temin etme, yayınlama” gibi nedenlerle tutuklandım. Önceki gün Can Dündar hakkında da aynı suçlamayla soruşturma açılmış, hattâ Dündar hakkında daha ağır suçlamalar da var: “Siyasi, askerî casusluk.” TMK 6 ve 7. Maddeler. Dündar iki kez ömür boyu müebbet hapis talebi ile suçlanıyor. Yani benimle ilgili iddia edilen ve tutuklanmama neden olan suçlamaların on katı ceza Dündar hakkında isteniyor.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin