Mehmet Baransu cezaevinden yazdı: Özür diliyorum!

Tutuklu gazeteci Metris Cezaevi’nden ‘zindandan kamuoyuna’ başlıklı mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Baransu cezaevinden yazdı: Özür diliyorum!

Balyoz darbe planının belgelerini yayınladığı için tutuklanan Taraf yazarı Mehmet Baransu, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi’nden ‘zindandan kamuoyuna’ başlıklı mektup yazdı. Baransu, "10 metrekarelik sarayımın her bir tuğlası helal. Kaçak, yetim hakkı yenilmiş tek bir çakıl taşı bile yok. Bıldırcın yumurtaları, altın kadehleri yok bu sarayın. Beştepe’deki sarayda ruhlar hapisteyken, burada ruhlar özgür" dedi.



Mektubu paylaşan gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, Baransu’ya uygulanan hukuksuzluklara dikkat çekti. İşte Mehmet Baransu’nun yazdığı o mektup:

"Darbe planını ve seminerini haber yapmak, tek başıma örgüt kurup yönetmek, kurduğum örgüte üye olmak suçlamasıyla 51 gündür tutukluyum. ‘Sizi önümüze getiren irade tutuklanmanızı istiyor Mehmet Bey’ diyen ‘hukukçular’ başı öne eğik, gözlerime bakamadan tutuklama kararı verdi. ‘Kır kapıyı, içeri gir, Baransu’yu al, biz Meclis’te çoğunluğa sahibiz, yaptığını suç olmaktan çıkarırız’ diyen zihniyet kararı çoktan vermişti çünkü. Susmayacağımı, susturamayacaklarını biliyorlardı. Hücrede ve tek başımayım. Ülkemin çığırından çıkışını, hukuktan kopuşunu, anayasal düzenin yıkılışını ibretle izliyorum… Topluma ve ülkeye karşı işledikleri suçların, yolsuzlukların hesabı sorulamasın diye bir ülkenin yakılışını izliyorum. Tarihe ibretle anılacak günahlar bırakıyorlar. Bu ortamda kader benim inzivaya çekilmeme hükmetti…

İnzivada, hücremde iç muhasebemle baş başayım…" 



Mektubun tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin