Mehmet Atay 'Sokratesin Son Gecesi' adlı oyunuyla tiyatroseverlerle buluştu!

"Soktates’in Son Gecesi" adlı tiyatro oyunu geçtiğimiz günlerde Moda Sahnesi'nde izleyici ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Atay 'Sokratesin Son Gecesi' adlı oyunuyla tiyatroseverlerle buluştu!

Tiyatro Üçartıbirin hazırladığı genel sanat yönetmenliğini Mehmet Atyay’ın yaptığı Oyuncular Mehmet Atay, Oktay Dal ve Hülya Dizmen’in oynadığı “ Soktates’in Son Gecesi “ Tiyatro oyunu geçtiğimiz günlerde Moda Sahnesi'nde  izleyici ile buluştu.



Sahne öncesi Mehmet Atay’ı kuliste menacer Müge Ulusoy ziyaret ederek yalnız bırakmadı..



Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu Mehmet Atay, takvim olarak yeni ancak eskimeyen sevgi ve saygılar üzerine bina edilmiş bir tiyatro öyküsü bizimki.



Sahnede her devindiğimizde,ışıklar kirpiklerimize her vurduğunda bu öyküyü hissedeceksiniz dedi.



Barışın, dostluğun, güzelin, doğrunun, birliğin, özgürlüğün, eşitliğin, demokrasinin kısacası artık tartışılmaması için yola çıkanların kulvarında iyi bir koşucu olmak bizi onurlandıracağını vurguladı.



Oyunun konusu:



Antik Çağın en önemli flozoflarından Sokrates, Atina yönetimi ile ters düşmüş ve Devletin tanrılarına ve kutsallarına inanmadığı gerekçesiyle baldıran zehri içerek ölüme mahkum edilmiştir.Sokrates’in zehri içmek zorunda olduğu son  gece , Gardiyanı   ile arasında, demokrasi, monarşi, oligarşi, çoğulculuk- çoğunlukçuluk,ahlak,Namus gibi konulardaki eğlenceli tartışmaları konu alır.Sokrates’in karısı  Ksantippi’nin gardiyanında yardımıyla onu zindandan kaçırma teşebbüsü ile daha da karmaşık hale gelir.


Etiketler mehmet atay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin