Mehmet Altan’a ret!

OHAL Komisyonu İstanbul Üniversitesi’nden ihraç edilme başvurusunu karara bağladı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Altan’a ret!

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak görev yapan OHAL Komisyonu, 30 yıl boyunca öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Üniversitesi’nden (İÜ) ihraç edilen gazeteci-yazar Mehmet Altan’ın başvurusunu reddetti. Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, AİHM ve Anayasa Mahkemesi’nin Altan’la ilgili verdiği hak ihlalleri kararını “yok saydığı” gerekçesiyle OHAL Komisyonu Başkanı ve üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.



OHAL Komisyonu, İÜ’den 23 Ekim 2016’da ihraç edilen gazeteci yazar Mehmet Altan’ın başvurusunu sonuçlandırdı. Altan’ın başvurusunu 6 Aralık 2018’de reddeden Komisyon, kararı 8 Ocak 2019’da tebliğ etti. Kararda, ret gerekçesi, “idari bir soruşturma raporu” ile kesinleşmemiş olan “mahkeme kararı”na göre “anayasayı ihlal”den ceza almış olmasına dayandırdı. Karar üzerine Mehmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, komisyon üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “anayasaya aykırı hareket etmek suretiyle görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçede, Mehmet Altan’la ilgili Anayasa Mahkemesi ve AİHM’nin verdiği ihlal kararları anımsatılarak, AYM’nin Altan’la ilgili kararında suç işlendiğini ortaya koyan somut olgusal temeller ve kuvvetli belirti dahi bulunmadığına, bırakın mahkûmiyeti tutuklamanın dahi hukuki olmadığına karar verdiğine dikkat çekildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin