Mehmet Altan yeniden yazmaya başladı! İşte yeni adresi

Star gazetesinden yazısının yayımlanmaması nedeniyle ayrılan Mehmet Altan'ın yeni adresi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Altan yeniden yazmaya başladı! İşte yeni adresi

Geçtiğimiz yıl Star gazetesinden yazısının yayınlanmaması üzerine gazete ile yollarını ayıran Mehmet Altan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haber sitelerinden Gazete360'ta yazmaya başladı. 



Gazete360'a hafta bir yazacak olan Mehmet Altan Kıbrıs'ta yazma kararını Medyatava'ya şu sözlerle açıkladı:



"Türkiye'de yazılacak alan bırakılmadı. Türkiye'nin de, medyanın da bugün geldiği durumdan büyük rahatsızlık duyuyorum. Yazılacak yer bırakılmaması nedeniyle ben de  nazire olsun diye yavru vatanda yazmaya başladım."



Altan Gazete360 yayınlanan "Üçüncü Yol İhtiyacı" başlıklı yazısı şöyle:



“Benim için geçen haftanın en muhteşem ve Türkiye açısından en umut verici gelişmesi, tüm orta okulları İmam Hatip’e çevirmek ve yepyeni bir çağda yaşayacak olan minnacık çocuklara sadece Kuran-ı Kerim ile Hz. Muhammed’in hayatını öğretmek isteyen Başbakan Erdoğan’ın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kimi partizan bürokratlarının bütün çabalarına rağmen en çok seçilen seçmeli derslerin “matematik uygulamaları” ile “yabancı dil” olması oldu...



Kuran’ı Kerim’i ve Hz. Muhammed’in hayatını bilmek bu toprağın kültürünün zaten doğal bir gereği ama liseyi bitirecekleri 2024 yılında ancak on sekiz yaşında olacak olan şimdiki minik öğrencilerin hayatlarını nitelikli bir biçimde idame ettirmeleri için böyle bir eğitim hiç de yeterli değil.



Neyse ki Türkiye halkı bunun bilincinde, kendi ana diline hâkim olamayan, yabancı dil bilmeyen, matematik zekası işlenmemiş bir öğrencinin sadece din bilgisiyle dünya vatandaşı olarak nitelikli bir yaşam sürmesinin olanaklı olmadığını görüyor.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin