Mehmet Ali Çelebi hakkında çarpıcı iddialar. tv100 canlı yayınında Çelebi'nin AK Parti'ye geçeceğini açıklayan Barış Yarkadaş'tan yeni bomba bilgiler

tv100'ün sevilen programlarından Gündeme Dair'de eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye geçeceği bilgisini paylaşmıştı. Yarkadaş'tan yeni çarpıcı bilgiler geldi. Yarkadaş, Çelebi için "MHP'lilerle yemek yedi, İYİ Parti'ye mesaj yolladı" dedi. Çelebi'ye AK Parti'den ise destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ali Çelebi hakkında çarpıcı iddialar. tv100 canlı yayınında Çelebi'nin AK Parti'ye geçeceğini açıklayan Barış Yarkadaş'tan yeni bomba bilgiler

Kamuoyunda 'Teğmen Çelebi' olarak bilinen, milletvekili seçildiği CHP'den istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne katılan, oradan da Genel Başkan Muharrem İnce'yle anlaşmazlık yaşadığı gerekçesiyle istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye geçeceği iddia edildi. Çelebi hakkındaki iddiaları ilk kez tv100 canlı yayınında Barış Yarkadaş dile getirdi. Yarkadaş'ın kulis bilgisinden sonra Çelebi'den Yarkadaş'ı doğrulayacak şekilde açıklamalar geldi.

 Yarkadaş, sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulundu.

“İYİ PARTİ’YE MESAJ YOLLUYOR ANCAK İYİ PARTİ DOĞRU OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR”

Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece TV100’de anlattıklarıma ek olarak: Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi’nden istifa ettikten sonra Zafer Partisi ile yakınlaşıyor. Daha sonra ise TBMM Lokantasında MHP’lilerle iki kez yemek yiyor.

Bir süre sonra da İYİ PARTİ’ye mesaj yolluyor. Ancak İYİ PARTİ ittifak ortağı CHP’den ayrılan bir vekili transfer etmenin doğru olmayacağı kararını veriyor. Çelebi bunun üzerine AKP’ye mesaj yolluyor. Bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesi ile görüştükten sonra AKP’ye katılıyor. Herkes “MHP’ye gider” diye yorum yaparken AKP’ye gidiyor.

Çelebi, emek vermeden yemek yemenin bir örneği… Biz de zaman zaman partimiz CHP ile bazı konularda ters düştük. Ama bir gün bile üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den ayrılmak aklımızın ucundan bile geçmedi.

Dün gece TV 100’de de söyledim. CHP beni 40 ve 41 yaşında iki kez milletvekili seçtirdi ve TBMM Üyesi olma onuru verdi. Milletvekilliği gelip geçici bir kamu görevidir. Sadece bir daha vekil olabilmek adına bambaşka mecralara savrulmak, en başta bize güvenip oy veren seçmenlerimize saygısızlıktır. Çelebi, tutuklanan komutanlara da ayıp etti.”

AK PARTİ'DEN DESTEK GELDİ

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''FETÖnün gadrine uğramış Çelebi'nin bilinen bu gerçeği ifade etmesine saldıranlar aynaya bakmalı. Çelebi aynı yerde, dağılan CHP ve türevleri! Mehmet Ali Çelebi ile birçok konuda farklı düşünebiliriz; ama bu aziz milletin geleceğine dair ortak rüyalarımız çok kıymetli.Bu vatan bizim'' ifadelerini kullandı.

“ESKİ CHP’Lİ VEKİL MEHMET ALİ ÇELEBİ, AK PARTİ’YE KATILIYOR”

Eski CHP'li vekil Mehmet Ali Çelebi'nin Cumhur İttifakı ile ilgili açıklamasını yorumlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağını öğrendiklerini söyledi. Özel, şöyle konuştu:

Gerçekten talihsiz açıklamalar. Biz Mehmet Ali Çelebi'yi cezaevinde ziyaret etmiş, onun AK Parti ile ilgili yakınmalarını en yakından dinlemiş, onu herkes darbecilikle suçlarken ona sahip çıkmış partilerin mensuplarıyız. AK Parti hakkında söyledikleri ortada…

Biz gözümüzle gördük MHP ile temasları oldu, başka partilerle temasları oldu. Bugün öğreniyoruz ki AKP'ye gidecekmiş. Memleket Partisi'ne giderken orada büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyordu. O olmayınca onu bıraktı.

Şimdi milletvekilliğini sürdürmek için AK Parti'ye gidiyor. Bunun izahı yok. AK Parti, kendisine böyle sözleri söyleyen birini bünyeye alıyorsa… Bu kişi İzmir milletvekili… AK Parti onu İzmir'den kaçırıp başka bir yere koymasın. Sınıra koysun, kararı İzmirliler versin. Kaçırıp başka yerlerden milletvekili yapma sözü vermeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin