Meğer yıllardır sağlıklı diye zehir yiyormuşuz! Canan Karatay şoke eden gerçeği açıkladı. O meyvelerde vitamin değil zehir varmış

Gündeme bomba gibi düşen açıklamalara imza atan Prof. Dr. Canan Karatay herkesi şoke edecek bir açıklama daha yaptı. Yıllardır güvenle yediğimiz yaz meyveleri hakkında kritik uyarılar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Meğer yıllardır sağlıklı diye zehir yiyormuşuz! Canan Karatay şoke eden gerçeği açıkladı. O meyvelerde vitamin değil zehir varmış

Yaptığı açıklamalar ile gündemi derinden sarsan Prof. DR. Canan Karatay, bu kez de yaz meyvelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda bazı yaz meyvelerinin diğerlerine göre daha şekerli olduğunu ve özellikle şeker hastaları tarafınsan tüketimlerinde dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Canan Karatay, sadece şeker hastalarının değil, herkesin dikkat etmesi gereken yaz meyvelerinin listesini açıkladı. 

VİŞNE SUYUNA DİKKAT

Canan Kartay tarafından yapılan açıklamalara göre yaz aylarında en çok dikkat edilmesi gereken meyve kiraz. Yüksek şeker oranı ile özellikle şeker hastalarının kiraz tüketmesinin sağlıksız olduğunu açıklayan Karatay, vişnenin ise tam aksine çok sağlıklı olduğunu belirtti. Şekersiz kaynatılan vişne suyunun faydalarına dikkat çeken Karatay, ara öğünler için ise tehlikeli dedi. 

NEKTARİN YERİNE ŞEFTALİ TÜKETİN

Yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bir başka meyve olarak ise listede nektarin var. Nektarinin genetiğiyle oynandığını belirten Karatay, nektarin yerine şeftali tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtti. Aynı zamanda kayısının şeker oranının çok yüksek olması sebebi ile önermeyen Karatay, zerdaliyi kayısıya alternatif olarak gösterdi. 

KOYU RENKLİ MEYVELER TÜKETİN

Canan Karatay tarafından önerilen yaz meyveleri ise daha koyu renkli böğürtlen ve mürdüm eriği gibi meyveler. İçerdikleri flavonoidler sayesinde daha sağlıklı olduklarını belirttiği koyu renkli meyveleri tavsiye eden Canna Karatay şeker hastalarının meyve tüketiminde dikkatli olmasını önerdi. 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin