Meğer şifa yanı başımızdaymış: Günde 1 tane salatalık yemenin faydalarına inanamayacaksınız. İşte salatalığın hiç bilinmeyen o faydası

Salatalık deyip geçmeyin. Günde yalnızca 1 adet salatalık yemenin mucizevi faydaları varmış. Bu haberi okuduktan sonra kütür kütür salatalık yeme isteğiniz artacak. İşte günde 1 tane salatalık yemenin sağladığı o fayda

Meğer şifa yanı başımızdaymış: Günde 1 tane salatalık yemenin faydalarına inanamayacaksınız. İşte salatalığın hiç bilinmeyen o faydası

Sağlıklı beslenme denildiğinde aklımıza neredeyse kaçınılmaz olarak salatalık gelir! Salatalıkların vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm temel besinlerle dolu olduğunu inkar edilemez. Salatalık vücudumuz için bir dizi fayda sunar. Hem su oranı yüksektir hem de düşük kalorilidir.

Salatalık, besin değerleri açısından zengin bir besindir. İçerisinde önemli vitamin ve mineralleri barındırır. Potasyum, magnezyum, protein, lif, C ve K vitamini açısından zengindir.

Günde sadece 1 adet salatalık yemek vücudunuzu şifayla dolduracak ve sağlıklı yaşamı beraberinde getirecek. İşte günde 1 adet salatalık yemenin faydaları:

VÜCUDU SUYA DOYURUR

Salatalığın %96'sı sudur. Salatalık tüketmek vücudun günlük su ihtiyacını artırır, böylece susuz kalmamamızı sağlar. Bu nedenle vücudunuzun uzun süre nemli kalmasını sağlar.

Bu, özellikle kolayca susuz kalma eğiliminde olduğumuz yaz aylarında faydalıdır. Salatalık aynı zamanda serinletici bir görev üstlenir. Vücudu sulu tutmak adına günde 1 tane salatalık mutlaka yemelisiniz.

KİLO VERİMİNİ KOLAYLAŞTIRIR

Salatalığın yüksek su ve düşük kalorili içeriği kilo vermeye yardımcı olur. Salatalık kalorisi düşük, besin değeri yüksek bir besindir.

Üstelik salatalık yemek, tokluk hissi verir ve açlık sancılarını ortadan kaldırır. Salatalık %96 oranında su içerir ve kalorisi düşüktür. 100 gr salatalıkta sadece 15,5 kalori bulunmaktadır.

Meğer şifa yanı başımızdaymış: Günde 1 tane salatalık yemenin faydalarına inanamayacaksınız. İşte salatalığın hiç bilinmeyen o faydası

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR, SİNDİRİMİ DESTEKLER

Salatalık antioksidan bakımından zengindir. Zararlı serbest radikallerin birikmesini önlerler. Hatta kronik hastalık riskini bile azaltır. İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlü tutar.

Salatalıktaki su doğal olarak sindirime yardımcı olur; vücudunuzun yiyecekleri parçalamasına ve besin maddelerini emmesine yardımcı olur. Salatalıktaki lif aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenleyerek işlerin düzgün yürümesini sağlar. Böylece kabızlığı önleyebilirsiniz.

KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ DENGELER

Salatalık kan şekeri seviyesini düzenlemenize yardımcı olabilir. Yani temel olarak günde 1 adet salatalık yemek, diyabeti ve buna bağlı diğer komplikasyonları önleyebilir. Bu nedenle salatalık tüketimine mutlaka dikkat edin.

SAÇ, TIRNAK VE CİLT İÇİN HARİKALAR YARATIR

Salatalık saç ve tırnak bakımı için mükemmel olan silika içerir. Tırnakların güçlendirilmesine ve kırılganlaşmalarının önlenmesine yardımcı olur. Salatalıklar mükemmel güzellik arttırıcılardır. Ciltte inanılmaz etkiler gösterir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin