Meğer lüks arabaları başkasına devredeceklermiş: Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında o ifade ortaya çıktı

Dilan Polat - Engin Polat soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Zümrüt Yerebakan'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Hakkında yakalama kararı bulunan avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan Yerebakan, MASAK raporu sonrası şirkette toplantı yapıldığını iddia ederek, "Lüks araçlar başkasına devredilsin diye konuşuldu. Engin Polat bu konuşmalar sırasında rahattı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Meğer lüks arabaları başkasına devredeceklermiş: Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında o ifade ortaya çıktı

Kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma suçlamaları kapsamında tutuklanan Engin Polat - Dilan Polat soruşturması sürerken gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Zümrüt Yerebakan'ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan Yerebakan'ın sözlerinde şoke eden ifadeler yer aldı.

Habertürk'te yer alan habere göre Zümrüt Yerebakan, savcılıktaki ifadesinde MASAK raporu sonrasında yaşananları tek tek anlattı. Rapor sonrası şirkette toplantı yapıldığını söyleyen Zümrüt Yerebakan raporun bir projektör vasıtasıyla perdeye söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"LÜKS ARAÇLARI DEVREDELİM"

“Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesi ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı. Ataşehir’deki Polatların şirketinden çekler keşide ediliyordu.

Bu çek bedellerinden Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler.”

AHMET GÜN: SADECE VERGİ CEZASI ÇIKAR

Zümrüt Yerebakan’ın verdiği ifadesinde, o toplantıda Ahmet Gün’ün, “Buradan sadece vergi cezası çıkar” dediğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde de tutuklu avukat Ahmet Gün itirafçı olmak istemiş savcılığa ifade vermişti. Ancak Gün’ün anlattıklarını yeterli bulmayan savcılık tahliye talebini reddetti. Soruşturma kapsamında Engin Polat Dilan Polat ve aile üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheli tutuklanmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin