Meğer işin sırrı sosundaymış: Çıtır çıtır tepsi böreği tarifi. Tepsi böreği nasıl yapılır?

Börek, kahvaltı ve çay saatlerini süslendiren hamur işlerinden biridir. Bu tarifte böreğin dilim dilim gelen lezzetiyle çıtırtı sesini duymamanız imkansız olacak! Her yiyen çıtır çıtır tepsi böreğinin müptelası olacak. İşte püf noktalarıyla çıtır çıtır tepsi böreği tarifi

Meğer işin sırrı sosundaymış: Çıtır çıtır tepsi böreği tarifi. Tepsi böreği nasıl yapılır?

Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez eşlikçilerinden biri, böreklerdir. İster kıymalı ister peynirli ister patatesli olsun, büyük küçük her yaştan insanın severek yediği hamur işlerinden biridir.

Bir böreği lezzetli ve yenilir kılan unsurlar arasında, çıtır çıtır oluşu ve puf puf kabarması vardır. Sizler için paylaştığımız bu çıtır çıtır tepsi böreği tarifi damak çatlatacak lezzette. Çıtır çıtır ve puf puf kabarmasını sağlayan şey ise sosunda gizli!

Biz bu tarifte peynirli iç harç kullandık ama siz dilerseniz farklı iç harç hazırlayıp sıcacık servis edebilirsiniz. İşte püf noktalarıyla çıtır çıtır tepsi böreği tarifi:

ÇITIR ÇITIR TEPSİ BÖREĞİ MALZEMELERİ

5 tane yufka

200 gram lor peyniri

200 gram beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta

200 mililitre maden suyu

55 gram tereyağı

ÇITIR ÇITIR TEPSİ BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

Öncelikle ilk dikkat edeceğiniz şey, yufkaların ince ince açılması ve yırtık olmaması. Ardından peynir katını yaptıktan sonra kesinlikle sos dökmemeniz. Sos ve soda böreğin çıtır çıtır olmasını sağlar. Son olarak, börekleri dilimleyip pişirirseniz puf puf kabarır.

Meğer işin sırrı sosundaymış: Çıtır çıtır tepsi böreği tarifi. Tepsi böreği nasıl yapılır?

ÇITIR ÇITIR TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ

Öncelikle böreğin sosunu hazırlayın. Sos için; bir kaba zeytinyağını, yoğurdu, sütü ve yumurtayı ilave edin. Ardından pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya başlayın. Daha sonra böreğin iç harcını hazırlayın.

İç harcı için; öncelikle maydanozu ince ince kıyın. Daha sonra beyaz peyniri rende yardımıyla rendeleyin. Bir kabın içinde rendelediğiniz peyniri, kıyılmış maydanozu ve lor peynirini karıştırın.

Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisini bir parça tereyağıyla yağlayın. Ardından yufkanın birini tepsiye serin ve kenar kısımlarını sarkıtın.

Daha sonra hazırladığınız sostan sürün. Ardından yufkanın üzerine ikinci yufkayı da büzüştürerek açın ve aynı işlemi tekrar edin.

Tepsinin kenarında kalan yufkayı içe katlayın ve üzerinde sosu gezdirin. Ardından peynirli maydanozlu iç harcı eşit bir şekilde dağıtın.

Daha sonra üçüncü yufkayı da açın ve sos gezdirin. Geriye kalan 2 tane yufkanın arasını bol bol soslayın ve üst üste olacak şekilde açın.

Kenar kısımda kalan yufkaları tepsinin tabanına doğru ittirin. Ardından kalan sosu en üst yufkanın üzerine güzelce sürün.

Maden suyunu da böreğin üzerinde iyice gezdirin. Daha sonra böreği dilimlere ayırın ve tereyağı parçalarını dağıtın.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırına börek tepsisini verin ve böreklerin üzeri kızarana kadar 40 dakika boyunca pişmeye bırakın.

Çıtır çıtır, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin