Meğer çözümü çok kolaymış: Diş tartarını hızla geçiren doğal yöntem bulundu. Sadece çiğnemek yetiyor. Evde diş taşı temizliği nasıl yapılır?

İnci beyazı ve parlak dişler her zaman cezbedicidir. Ancak bazen dişlerimizde tartar yani diş taşı oluşabilir. Bu durum hem gülümsememizi hem de diş sağlığını etkileyebilir. Bu doğal yöntemle tartarlara veda edeceksiniz. İşte diş taşını geçiren yöntemler

Meğer çözümü çok kolaymış: Diş tartarını hızla geçiren doğal yöntem bulundu. Sadece çiğnemek yetiyor. Evde diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Beyaz dişler son derece çekicidir. Yalnızca çekici görünmek amacıyla değil, genel sağlığınız açısından da iyi bir ağız hijyeni son derece önemlidir. Düzgün diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız gargarası kullanmak iyi bir ağız hijyeni sağlamanın temelidir.

Ancak bunu yapmazsanız yiyecekler ve bakteriler dişlerinize yerleşmeye başlar. Zamanla tartara dönüşür ve bu plak olarak bilinir.

Dişlerinizdeki bu sarı sert birikinti hem görünüş açısından pek çekici değildir hem de ağız sağlığı açısından iyi değildir. Artık böyle bir şey için dişçiye gitmek pek pratik değil, özellikle de bu sorunu evde halledebiliyorsanız.

Her evde bulunan bu doğal yöntemlerle tartardan kurtulabilirsiniz. İşte tartarı geçiren yöntemler:

Kabartma tozu

Kabartma tozu dişlerinizdeki plakların temizlenmesine yardımcı olabilir. İhtiyacınız olan tek şey 1 çay kaşığı karbonat, diş macunu, tuz (isteğe bağlı) ve bir diş fırçası. Kabartma tozunu direkt diş fırçasına batırıp fırçalayabilirsiniz. Ardından ağzınızı ılık suyla durulayın.

Ayrıca kabartma tozunu diş macunuyla karıştırıp dişlerinizi bununla fırçalayabilirsiniz. Sadece kullanılan kabartma tozu miktarını kontrol edin. Fazlası diş minesine zarar verebilir. Sonuçları görmek için bu tekniklerden herhangi birini haftada 2 kez kullanın.

Portakal kabuğu

Portakal kabuklarını doğrudan dişleriniz için kullanabilir ve onunla temizleyebilirsiniz. Bir parça portakal kabuğunu alın ve 2 dakika boyunca dişlerinize sürün ve ardından yıkayın.

Meğer çözümü çok kolaymış: Diş tartarını hızla geçiren doğal yöntem bulundu. Sadece çiğnemek yetiyor. Evde diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Ayrıca bundan bir macun hazırlayıp dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ağzınızı ılık suyla çalkalayın. Bunu haftada iki veya üç kez tekrarlayın. Bu, dişlerinizdeki tartardan kurtulmanın ucuz ve etkili bir yoludur.

Aloe vera

Dişlerinizden tartarı çıkarmada harikalar yaratan bir yöntemdir. Bir macun yapmak için birkaç malzemeyle birlikte kullanın ve dişlerinizi temizlemek için kullanın. 1 çay kaşığı aloe vera jeli, 5 yemek kaşığı kabartma tozu, limon esansiyel yağı ve bir bardak su alın.

Bunları iyice karıştırın ve dişlerinizi bununla fırçalayın. Plak ve tartar temizlenene kadar bunu her gün tekrarlayın. Bundan sonra bunu her üç ila dört günde bir yapın.

Baharatlı yiyecekler

Bu yöntem dişlerinizdeki tartardan kurtulmanın kolay bir evde çözümüdür. Baharatlı yiyecekler yemek ağzınızdaki tükürük üretimini artırır. Bu da dişlerin ve diş etlerinin temizlenmesine yardımcı olur. Dişlerinizdeki tartar ve plak birikiminden kurtulmak için biraz biber çiğneyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin