"Medyaya saldırıya sıfır tolerans gösterilmeli"

Medyaya şiddet gazeteciler cemiyeti toplantısında konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol
"Medyaya saldırıya sıfır tolerans gösterilmeli"

Gazeteciler Cemiyeti seçilmiş kurullar, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Onur Kurulu ve Seçici Kurul üyelerinin ortak toplantısı yapıldı.



Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin, toplantının açılış konuşmasında, “Medyaya yönelik vandallık ve saldırılara sıfır tolerans gösterilmesi gerekmektedir. Farklılıklara saygı göstermek demokrasinin gereğidir. Demokrasi ancak üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü olunca yaşar. Özgür bir basın varsa o zaman demokratikleşmeden söz edebiliriz. Parçalanmış, bölünmüş bir ülkede demokratikleşmeden bahsedilemez” dedi.



Gazeteciler Cemiyeti Basın Meclisi Başkanı Yaşar Aysev ise “Cemiyetimiz, gören gözlerin, dağlanan yüreklerin, idrak eden beyinlerin sahipleri olarak bizler, bizden sonrasını düşünmeliyiz. Evlatlarımıza bölünmüş bir ülke mi, dinsel, faşizme teslim olmuş bir millet mi özgürlüğünü yitirmiş bir medya mı bırakacağız?” dedi. CHP İzmir Milletvekili, Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Mustafa Balbay ise “Şehit ateşi 77 milyonu yakar, eskiden basın özgürlüğü için uğraş verirdik şimdi ise sıra gazete emekçilerinin can güvenliğine geldi. Medya anti demokratik baskı altında eziliyor, bıçak kemiğe dayandı” diye konuştu.



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin