Medyaya saldırılar gazetecileri endişelendirdi: 'Ülkemiz vahşet ortamına sürükleniyor'

TGF, gazete binalarına saldılar hakkında açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyaya saldırılar gazetecileri endişelendirdi: 'Ülkemiz vahşet ortamına sürükleniyor'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) bir açıklama yayınlayarak; medyaya dün yapılan saldırılar kınadı.



TGF Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yılmaz Karaca tarafından yapılan açıklamada ; ülkenin vahşet ortamına sürüklendiği vurgulandı.



Açıklamada şu görüşlere yer verildi:



"Türkiye adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Her gün gelen şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanırken, medya kuruluşlarına yapılan saldırılar, zor koşullar altında bulunulmasına rağmen halkın haber alma hakkının gereğini yerine getirmekten başka düşüncesi olmayan meslektaşlarımızın, bırakalım olay yerlerinde bulundukları riski, çalıştıkları işyerlerinde dahi can güvenliklerini tehdit eder boyutlara varmıştır.



Önceki gün Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırının şoku henüz atlatılmadan, aynı gazeteye ikinci kez gözdağı verilmeye kalkılmış, aynı gün Sabah ve ATV binalarına da çirkin saldırılarda bulunulmuştur. TGF hangi kesimden gelirse gelsin ve hangi basın kuruluşuna, hangi amaçla yapılırsa yapılsın basını hedef alan tüm saldırıları lanetlemektedir.



Beğenilmeyen medyaya karşı gösterilmesi gereken tepki sadece ve sadece okumamak, izlememek ve dinlememek olmalıdır. Basını en etkili protesto yöntemi ve medyaya verilebilecek en büyük ceza budur. Ancak ne üzücü ve düşündürücüdür ki, medya en yetkili ağızlarca hedef gösterilmekte, kötü niyetli kişiler ve kesimler basına karşı alenen kışkırtılmaktadır. Bu nedenle ülkemizde gazetecilerin güvenle ve özgürce görev yapabilmeleri giderek imkansızlaşmaktadır.



Medya kuruluşlarına ve meslektaşlarımıza karşı son günlerde artan baskı ve tehditler neredeyse arşı alaya çıkmıştır.



Bir kez daha uyarıyoruz. Bu saldırılar, önlem alınmadığı takdirde daha büyük ve daha acı olayların habercisidir. Belli merkezlerden planlı programlı yapıldığı anlaşılan saldırıların faillerini bulup ortaya çıkarmak ve cezalandırmak bir devlet görevidir.



Gereken derhal yapılmalı, tüm önlemler vakit geç olmadan alınmalı, hepsinden önemlisi de bu ülkede can ve mal güvenliğini tesis etme sorumluluğu taşıyanlar başta olmak üzere yönetenler, medyaya karşı kin ve nefreti geliştiren söylemlerden mutlaka vazgeçmelidirler.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin