Medyatava soruşturması! Gazetecilerin kafası az mı çalışır? Biz sorduk, onlar yanıtladı!

Kısa bir süre önce 'Deliduman' isimli romanı çıkan Emrah Serbes'in daha önceki kitabından yapılan alıntıyı arkadaşımız Burcu Kılıçarslan tanınmış gazetecilere sordu. İşte, verdikleri yanıtlar!

Google Haberlere Abone ol
Medyatava soruşturması! Gazetecilerin kafası az mı çalışır? Biz sorduk, onlar yanıtladı!

Son günlerde 'Deliduman' isimli yeni romanıyla gündemde olan Emrah Serbes'in daha önceki kitabı 'Hikayem Paramparça'dan bir alıntıyı Hürriyet Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay sosyal medya hesabında paylaştı. Hikaydeki alıntıda, "Gazetecilerin kafası genelde az çalışır. Çok fazla bilgi akışı var çünkü; motor hararet yapıyor, sentez yeteneklerini kaybediyorlar. Ama bu mesleki deformasyona rağmen bütün basın mensuplarının çözdüğü bir sır var. En sahici hikâyenin en çürük hikâye olduğu sırrı" diye belirtiliyordu.



Medyatava olarak biz de kitaptaki alıntıyı gündemimize aldık ve gazetecilere sorduk: Gazetecilerin kafası az mı çalışır?



İşte, Emrah Serbes'in kitabındaki o bölüm:



Medyatava soruşturması! Gazetecilerin kafası az mı çalışır? Biz sorduk, onlar yanıtladı!





İşte, gazetecilerin verdiği cevaplar:





Nazlı Ilıcak:



Katılmam mümkün değil. Çünkü ben de gazeteciyim. Gazetecilerin kafası sürekli çalışıyor. Emrah Serbes'in bu sözünü çok fazla ciddiye almamız gerekmiyor.





Mirgün Cabas:



Emrah Serbes arkadaşımın söylediği her şeye katılırım. O bir kurgucu ama gerçekleri iyi gören bir kurgucu. Ama bütün gazeteciler için bunu söyleyemeyiz.





Hıdır Geviş:



Onu bunu bilmem de bence Emrah'ın kafası hararet yapmış ve akıl yürütme yetisini kaybetmiş. Yoksa Emrah böyle ahmakca genellemeler yapmayacak kadar akıllı ve sağduyulu bir çocuk. 



Tabii polemik yaratıp, dalgaların arasından kafasını çıkarmak ve kendisini millete hatırlatmak istiyorsa o başka. Eğer öyleyse de kendisine Cumhurbaşkanlığı köşkü önünde soyunmayı öneririm. Ben de figüranlık yapar, üzerine bahçe hortumuyla su dökerim. Hem gündeme denk düşer hem daha çok gündeme gelir.





Neslihan Acu:



Kitabı okumadım, bir fikir beyan edemeyeceğim. Aşırı bilgi yığılmasından ve gündemin yoğunluğundan dolayı bir tepe sersemliği hali var. Hiçbir şeyi hakkıyla incelenemiyor, her şey yüzeysel ele alınıyor.



 



Kutlu Esendemir:



Mevcut medya düzenine bakıldığında Emrah Serbes'e katılmamak mümkün değil. Kendisini bu ifadeyle ateşe atmıştır. Nagehanlar, Akifler, Koraylar, parçapinçik ederler bu büyük yazarı şimdi.



 



Akif Beki:



Hiç muhatap almak istemiyorum.



 



Burcu KILIÇARSLAN / Medyatava



twitter.com/burcuklarslan



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin