Medyanın tanınmış isimlerine başarı ödülü

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2014 Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Medyanın tanınmış isimlerine başarı ödülü

AGC'nin 2014 Medya Başarı Ödülleri töreni Termopet Aquapark'ta yapıldı. Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, ödül alan gazeteciler ve davetliler katıldı. Törende konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyalılar'ın 'diplomat ve gazeteci doğduklarını' söyledi. Alanyalı gazetecilerle dünya ülkelerindeki gazetecilerin arasının iyi olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, Alanya basının hizmetlerinde kendilerine büyük katkı verdiğini kaydetti. Medyanın demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:



"Herkes kendi görev çizgisini, saygı duymasını bildiği zaman, ortak çıkarlarda birleştiğimiz zaman her şey güzel oluyor. Türkiye'ye baktığımızda basın dünyasında böyle olduğunu söylemek doğru değil. Maalesef kamplaşmalar oluyor. Birliği ulusal düzeyde sağlayamıyoruz. Bir tarafı suçlamak için değil. İsteriz ki her zaman Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğu zaman her zaman birleşelim, bunu başaralım." 



"KARDEŞ AZERBAYCANLA GURUR DUYUYORUZ"



Kürsüden indikten sonra AGC'nin daveti üzerine törene katılan Azeri gazetecilere de açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın son yıllarda önemli etkinliklere ev sahipliğini yaptığını söyledi. Azerbaycan'ın 2015 Avrupa Oyunları'nı da başarıyla gerçekleştireceğine inandığını anlatan Çavuşoğlu, "Kardeş Azerbaycan ile gurur duyuyoruz. Azerbaycan'ın her türlü etkinliğine Türkiye'den en üst düzey katılım sağlanacaktır" diye konuştu.



"AZERBAYCAN'A SALDIRMASINLAR"



Bakan Çavuşoğlu, bir Azeri gazetecinin, "Oyunların Azerbaycan'da düzenlenmemesiyle ilgili çeşitli olumsuzluklar konuşuluyor" ifadeleri üzerine, "Biz her zaman çifte standarda karşı olduk. Azerbaycan'a saldırmak için her fırsatı kollayan ülkeler Avrupa Oyunları'nı bahane ediyor. Kusura bakmasınlar Azerbaycan, Avrupa Oyunları'nı başarıyla gerçekleştirecektir. Biz de Azerbaycan'ın destekçisi olacağız. Avrupa Oyunları'nı bahane ederek Azerbaycan'a saldırmasınlar, çifte standarttan uzak dursunlar" karşılığını verdi.



"ERMENİSTAN İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN ÇEKİLSİN"



Bir gazetecinin Ermenistan'ın Azeri topraklarının işgaliyle ilgili sorusu üzerine de Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:



"Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarıyla ilgili tutumumuz belli. Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmek için bunu şart koşuyoruz. Karabağ probleminde de her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. Dolayısıyla Ermenistan uydurma iddialarla iftiralarla uğraşacağına önce işgal ettiği topraklardan çekilsin."



"GAZETECİLİK YAPTIKLARI İÇİN İŞTEN ATILIRLAR"



CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da kürsüdeki konuşmasında, gazeteciliğin çileli bir meslek olduğunu söyledi. Görevini yapan gazetecilerin her an çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabileceğine vurgu yapan Deniz Baykal, "Gazeteciler hem ekonomik, hem siyasal nedenlerle, gazetecilik yaptıkları için işten atılır. Mesleğin kaçınılmaz bir parçasıdır" dedi.



Son dönemde Türkiye'nin sosyal, hukuksal travmalar görüldüğünü anlatan Baykal, şöyle devam etti:



"Ergenekon, Balyoz, paralellik olayları var. Bu olaylar sadece Türkiye'yi, hukuk sistemini, siyaseti değil medyayı da yakından ilgilendiriyor. Hızla doğrunun, yanlışın yer değiştiği, haklının, haksızın çok kısa süre içersinde tam tersine döndüğü ortamlarda gazetecilik yapmak hiç de kolay değil."



ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU



Konuşmalarından ardından ödül törenine geçildi. Gazeteci- yazar Fatih Çekirge 'Yılın İnternet Gazetecisi', gazeteci- yazar Yavuz Donat 'Yılın Köşe Yazarı', NTV haber spikeri Seda Öğretir 'Yılın Haber Programı', ATV haber spikeri Cem Öğretir 'Yılın Haber Sunucusu' ödülüne layık görülürken, ödüllerini Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan aldı.



Haber dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Mustafa Adıyaman, güncel yazılar dalında Alanya Postası Gazetesi'nden İbrahim İpbüker, gezi inceleme araştırma dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Oğuz Korum, röportaj dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Merve Kaya, mizanpaj dalında Haber Alanya Gazetesi'nden Ömer Şafak, fotoğraf dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Erkan Uysal, reklam- tasarım dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Bircan Subaşı ödüllerini aldı.



Medya başarı ödüllerinde; televizyon haberi dalında Kanal A'dan Burak Gül, spikerlik dalında Kanal A'dan Armağan İnan, Görüntü-kamera çalışması dalında Kanal A'dan Burak Gül, Montaj- kurgu dalında ATV'den Cuma Kayacı, TV programı dalında ATV'den Ülkü Arslan, Güncel TV programı dalında Kanal A'dan Gülnaz Şencan- Yılmaz İster, TV reklamı dalında Kanal A'dan Mevlüt Boz, spor programı dalında Engin Anak, internet haber sitesi dalında ise Yeni Alanya internet sitesi ödül aldı.



Törende ayrıca Yeni Alanya Gazetesi'nden Erkan Uysal ile Alper Kutay, ATV'den Vildan Rende, Kanal A'dan Özgür Yılmaz, Aynur Yüksek, Gaye Coşkun ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'ye Jüri Özel Ödülü verildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin