Medyanın son 1 ayda en çok konuştuğu konular...

Medya takip kurumu Ajans Press, Türkiye gündemi ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Son bir ay içerisinde konuşulan başlıklar bu şekilde oldu.

Google Haberlere Abone ol
Medyanın son 1 ayda en çok konuştuğu konular...

Son bir ay içerisindeki Türkiye gündemindeki önemli olaylar derlenirken, basına yansıyan haber adetleri aşağıdaki gibi sıralandı. Konuşulan başlıklar arasında, siyasetten, doğal afete, ekonomiden, askeri olaylara kadar birçok konu yer aldı.

Medya takip kurumu Ajans Press, Türkiye gündemi ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre son bir ay içerisinde konuşulan başlıklar sırasız halde şu şekilde oldu. Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayarak düşen helikopterimiz bin 29 haberle basında yer aldı. Usta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, 357 haberle konuşuldu. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürülmesi ise bin 132 habere konu olurken, sosyal ve dijital medyada daha çok yankı uyandıran taşıt satışlarında 60 aya kadar taksit imkanı basında saedec 345 haberde yer edindi. 1 yılını dolduran Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart itibarıyla sonlandırılırken son 1 ayda bin 42 basın haberinde konuşuldu. Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çekilirken, 4 bin 823 haber ile en çok haber çıkışı bu konuda görüldü.

Bu gündem başlıklarının yanı sıra “Koronavirüs” yine en çok konuşulan olay olurken, kademeli olarak normalleşme, okullarda aşamalı olarak eğitimlerin başlaması, yeni doz aşıların ülkemize gelmesi konuşulan başlıklar arasında yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin