Medyanın deneyimli isimleri katılacak! Gazeteciler Zonguldak'ta toplanıyor!

Gazetecilerin eğitim semineri 4 Eylül Cuma günü başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Medyanın deneyimli isimleri katılacak! Gazeteciler Zonguldak'ta toplanıyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği yerel gazetecilik seminerleri devam ediyor. 77. Yerel Gazetecilik Semineri, Zonguldak’ta yapılacak. Dedeman Otel’de düzenlenecek seminere; Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu ile  ilçelerden çok sayıda gazeteci katılacak.



3 OTURUM YAPILACAK



Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 3 oturum yapılacak.



GAZETECİLİKTE DAYANIŞMA



İlk oturumun moderatörlüğünü TGC Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz üstlenecek. Oturumda; TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş 'Gazetecilikte Dayanışma' TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı “Haber Yazım Teknikleri”; TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu  “Medyada Cinsiyetçi Dil”; TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve A Haber Şef Editörü İhsan Yılmaz “Televizyon Haberciliği”  başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verecek.



SOSYAL MEDYA VE GAZETECİLİK



Seminerin ikinci oturumunda, Hürriyet Seyahat Eki Yayın Yönetmeni Serkan Ocak “Çevre Haberciliği”; Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri  Mustafa Kuleli “Sosyal Medya ve Gazetecilik”; Milliyet Gazetesi Okur Temsilcisi  Belma Akçura “Gazetelerde Okur Temsilciliği”, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük “Haber ve Hukuk”  başlıklı konuşma yapacak. Bu oturumun moderatörlüğünü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver yapacak.



MEDYA - SİYASET İLİŞKİSİ TARTIŞILACAK



Seminerin üçüncü oturumu 5 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek.  Bu oturumda; Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve Yazarı Orhan Erinç “Medya-Siyaset İlişkisi”; Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş “Gazetecilikte Örgütlenme”;  TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir “Medya ve Yöre Kültürü”; Gazeteci, Ressam ve Sanat Tarihçisi Gürol Sözen “Kent, Sanat ve Medya” konuları hakkında bilgi verecek. Oturumun moderatörlüğünü Ereğli Önder Gazetesi Editörü ve Köşe Yazarı Eyüp Bektaş üstlenecek.



SERTİFİKA TÖRENİ YAPILACAK



Seminer, TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin