Medyanın da karıştığı skandalda 6 kişi hakkında tutuklama kararı!

INTERPOL, ABD yargısı tarafından aranan FIFA’nın 2 eski yöneticisi ile 4 çalışanı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
Medyanın da karıştığı skandalda 6 kişi hakkında tutuklama kararı!

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), ABD yargısı tarafından aranan FIFA’nın 2 eski yöneticisi ile 4 çalışanı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarttı.



INTERPOL’den yapılan yazılı açıklamada, "ABD yargısının talebi üzerine FIFA’nın 2 eski yönetici ve 4 görevlisi hakkında şantaj, komplo ve yolsuzluk suçlamasıyla uluslararası tutuklama kararı çıkartıldı" denildi.



Haklarında 'kırmızı bülten' çıkartılanlar arasında FIFA’nın eski yöneticilerinden Jack Warner ve Nicolas Leoz ile yine FIFA’nın spor pazarlama işlerinden sorumlu görevlileri Arjantinli Alejandro Burzaco, Hugo Jinkis, Mariano Jinkis ve Brezilyalı José Margulies bulunuyor.



ABD yargısının talebi üzerine İsviçre polisi, geçen hafta 7 FIFA görevlisini gözaltına almıştı. Zanlılar, futbol maçlarının televizyonlarda canlı yayın hakkı, FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği ülkelerin seçimi konusunda yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. (AA)



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin