Medyadan CHP'ye flaş transfer. Usta gazeteci Suat Toktaş'ın yeni adresi belli oldu. Suat Toktaş, CHP TBMM Grubu Basın Danışmanlığı görevine getirildi. Suat Toktaş kimdir?

Gazeteci Suat Toktaş'ın yeni adresi belli oldu. Tuncay Keser'in RTÜK üyesi olmasıyla birlikte CHP TBMM Grubu Basın Danışmanlığı koltuğu da boşalmıştı. İşte o göreve şimdi Suat Toktaş getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Medyadan CHP'ye flaş transfer. Usta gazeteci Suat Toktaş'ın yeni adresi belli oldu. Suat Toktaş, CHP TBMM Grubu Basın Danışmanlığı görevine getirildi. Suat Toktaş kimdir?

RTÜK üyeliği için TBMM Genel Kurulu'nda 6 Nisan'da seçim yapılmıştı.

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 35'inci maddesi uyarınca, CHP grubuna düşen bir üyelik için TBMM Genel Kurulu'nun 6 Nisan'daki 86'ncı birleşiminde yapılan oylamada Tuncay Keser'in, RTÜK üyesi olması kararlaştırılmıştı.

Tuncay Keser'in RTÜK üyesi olmasıyla birlikte CHP TBMM Grubu Basın Danışmanlığı koltuğu da boşalmıştı.

İşte o görev için çok önemli bir görevlendirme yapıldı.

Usta gazeteci Suat Toktaş, Tuncay Keser’in RTÜK üyesi seçilmesinin ardından bu görev getirildi.

CHP tarafından yapılan bilgilendirmede Suat Toktaş'ın Grup Basın Danışmanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri boyunca CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile birlikte Kampanya Ofisi'nde de görev yapacak.

Suat Toktaş'ın seçim kampanyası boyunca basın mensuplarının kampanya ile ilişkili soru ve talepleriyle de yakından ilgilenecek.

Suat Toktaş kimdir?

1968 yılında Elazığ'da doğan Suat Toktaş, 1988 yılında Ankara’da Günaydın Gazetesi’nde muhabir olarak mesleğe başladı. 3,5 yıllık yazılı basın deneyiminden sonra televizyon sektörüne geçti.

HBB, Star, Kanal D, ATV ve BRT gibi kanallarda toplumsal olaylar, çalışma hayatı, siyaset ve meclis muhabirliği, ardından editörlük yaptı. 1999 yılında CNN Türk’e geçen Suat Toktaş, kanalda önce Ankara, ardından İstanbul’da editörlük ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. 10 yıllık CNN Türk deneyiminin ardından Habertürk televizyonu’na geçen Toktaş, 5 yıl boyunca haber merkezinin başındaydı.

Deneyimli televizyoncu, Habertürk’ten ayrıldıktan sonra Haber Global kanalını kurup, yayına geçirdikten sonra kanal ile yollarını ayırdı. Toktaş daha sonra Youtube’dan yayın yapan Babıali TV’de günlük, TV 5 Televizyonu’nda ise haftalık siyasi tartışma programları yaptı.  54 yaşındaki Toktaş, 17  Nisan 2020 itibariyle genel yayın yönetmeni olarak Halk Tv'de göreve başlamıştı. Toktaş, daha sonra bu görevi bırakmıştı.

Kaynak: Medyatava Özel
Etiketler Suat Toktaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin