Medyadaki sorunlar masaya yatırıldı. Gelecekte neler olacak?

Avrupa Parlamentosu AP Liberal Grubun düzenlediği konferansta sektörün sorunu ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Medyadaki sorunlar masaya yatırıldı. Gelecekte neler olacak?

Avrupa Parlamentosu AP Liberal Grubu'nun düzenlediği 'Avrupa Medyasında Kriz' başlıklı konferansta sektörün sorunu ele alındı.



13 Kasım'da düzenlenen konferansta internet ve digital medyanın giderek daha fazla söz sahibi olacağı geleneksel basının (gazeteler)  ise güç kaybetmeye devam edeceğinin altı çizildi. Konferansta gelecek internet,digital basının görüşü ortaya kondu. ABHaber’in yakından izlediği konferansta özetle şunlar kaydedildi:



Jorgo Chatzimarkakis-AP Liberal grup üyesi: Gazeteler bugüne kadar kamuoyunun fikir oluşturmasında önemli rol oynadı. Ancak medya sektöründe büyük değişim yaşanıyor. Bu değişimden en çok gazeteciler etkileniyor. İnternet basını 2015’te yüzde 23 daha fazla reklam alacak. 2015’te gazete ve dergilerin reklam pastalarında düşüş olacak. Basındaki gelişmeler gerçekten etkileyici örnek verecek olursak eskiden basın Yunan devleti tarafından kulanıldı. Şimdi ise Troyka kullanıyor. Yunanİistan'da basın Troyka’nın eline geçti. Sektörde Demokratik kontrol mekanizması yok. AB’nin durumu maalesef bu. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin