Medyada şiddet tartışıldı, Egemen Bağış sitem etti: Militan gazeteciliğin kurbanıyım

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) medyada ve medya aracılığıyla şiddet raporu tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol
Medyada şiddet tartışıldı, Egemen Bağış sitem etti: Militan gazeteciliğin kurbanıyım

Avrupalı Demokratlar Grubu'ndan Roger Gale'in kaleme aldığı "Medyada ve medya aracılığıyla şiddet" başlıklı raporda modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak nitelenen medyanın toplum üzerindeki etkisine dikkat çekiliyor. 



Tartışmada söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 20th Century Fox şirketinin yapımcılarından Darryl Zanuck'ın 1949'da yaptığı "Televizyonun ömrü çok kısa. Zira insanlar er ya da geç, her akşam bu kutuya bakmaktan bıkacaklar" açıklamasına atıfta bulundu. Bağış, bugün gelinen noktada televizyonun ve medyanın artık vazgeçilmez olduğunun altını çizerek medya özgürlüğünü korumak için çaba harcamak gerektiğini dile getirdi.

ü

Raporda geçen küçük yaştakilerin medyanın zararlı etkilerinden korunması konusuna da vurgu yapan Bağış, sadece ABD'de son birkaç ay içinde birçok okul saldırısının yaşandığını ifade etti. Çocukların, özellikle televizyon ya da internet ortamındaki sanal karakterlerden etkilendiğine işaret eden Bağış medya özgürlüğünün şiddeti desteklememesi gerektiğini belirtti.



Günümüzde şirketlerin ana akım medya üzerinde adeta kontrolsüz bir güce sahip olduğunu kaydeden Bağış, bu alandaki tekelleşmenin de önüne geçmek gerektiğini savundu. Bağış, Fransız yazar Albert Camus'nün "Özgür medya, iyi ya da kötü olabilir ama özgür olmayan medyanın iyi olma imkanı yoktur" sözlerinden alıntı yaparak, medyanın zaman zaman insanlara ve topluma zarar verdiğini sözlerine ekledi.



"Medya aracılığıyla zaman zaman insanların üzerlerine temizlenemeyecek iftiralar atılıyor. Ben de propagandacı ağır militan gazeteciliğin kurbanı olarak karşınızdayım" ifadelerini kullanan Bağış, kimi zaman medyanın Avrupa'da azınlıkları, göçmenleri hatta belirli grupları hedef alan ırkçı söylemlerine tanık olduklarını da sözlerine ekledi. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin