Medyada kaygılar derinleşiyor!

TGF, İpek Medya'ya ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Medyada kaygılar derinleşiyor!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasıyla ilgili uygulamanın, Türk basını adına duyulan kaygıların iyiden iyiye derinleşmesine yol açtığını vurguladı.



Türkiye’de gazetecilik mesleğinin giderek layıkıyla yapılamaz hale geldiğinin ve gazetecilerin daha da tedirgin bir ortamda görevlerini icra etme noktasında bulunduğunun altının önemle çizildiği TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın açıklaması şöyle:



“TGF olarak, hukuk devletinde elbette ki yargı kararlarına saygılı olunması gerektiğini savunuyoruz.  Ancak bilinmelidir ki, hukuk adına yapılan hukuksuzlukların ve toplumun gözü önünde hukuk adına imza atılan yanlış uygulamaların da karşısındayız. İpek Grubu ile ilgili olarak alınan kayyum atama uygulamasında mahkemenin gerekçeli kararını henüz tüm ayrıntılarıyla bilmiyoruz.  Ancak kamuoyuna da yansıyan görünen gerçek şudur ki; Grubun medya organlarına yapılan kayyum atamaları taraflı tarafsız herkesin aklında haklı istifhamlar doğurmuştur.  Bu yönüyle söz konusu uygulama kararı, ticari bir yaptırım amacından ziyade siyasi bir hedefin olduğu yönünde belirgin emareler ortaya koymuştur. Bu durum da ülkemizde gazetecilik mesleğinin icrası anlamında zaten var olan kaygılarımızı iyiden iyiye derinleştirmiştir. Türkiye’de gazetecilik mesleğinin gereğini yapmak giderek olanaksız hale getirilmek istenmekte ve medyanın tek sesli bir güç haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Hal bu ki, demokrasilerin en önemli gıdası, özgür ve çok sesli medyadır. İpek Medya Grubu’ndaki gelişmeyi dikkatle takip ediyoruz.  Şayet kayyum atamasıyla ilgili konu, söz konusu medya grubunda, yayın politikasına müdahale edilecek türde bir gelişmeyle birlikte, meslektaş kıyımını da beraberinde getirmesi halinde, Türk basını derin bir yara daha almış olacak, ülkemizin dünya nezdindeki itibarı bir kez daha zedelenmiş olacaktır. TGF olarak konu ile ilgili kararı uygulayanları sağduyulu davranmaya davet ediyor, yanlışın üzerine daha başka yanlışlıklarla gitmemeleri çağrısını yapıyoruz.”       

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin