Medyada canlı bomba ilan edilmişlerdi, görüntüler yargıya taşındı!

Sultanahmet'teki saldırının ardından bazı basın organlarında 'canlı bomba' olarak isim ve fotoğraflarının yer aldığını iddia eden iki kişi, kamu görevlilerinden şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Medyada canlı bomba ilan edilmişlerdi, görüntüler yargıya taşındı!

Sultanahmet'te bir polisin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının ardından bazı basın organlarında 'canlı bomba' olarak isim ve fotoğraflarının yer aldığını iddia eden iki kişi, kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 



Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan, şikayetçi Deniz Şah ve Bahar Kurt ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Suçüstü ve Müracaat Bürosu'na sundu.



Dilekçede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bazı kamu görevlilerinin, Sultanahmet'teki olaydan sonra Şah ve Kurt'un 'canlı bomba' olduğuna yönelik isimleri ve fotoğraflarının kullanıldığı haberlerin yayınlanmasını sağladıkları iddia edildi. Dilekçede, bu görevlilerin tespit edilerek cezalandırılması ve yayınlanan haberlerin kaldırılmasının sağlanması talep edildi.



Savcılıkça Şah ve Kurt'un 'müşteki' olarak ifadesi de alındı.



"Hiç aramasınlar, ben buradayım"



Avukat Oya Aslan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultanahmet'teki saldırının ardından Elif Sultan Kalsen'in de bulunduğu bazı müvekillerinin 'canlı bomba' olarak hedef gösterildiğini anlattı.



Emniyet mensupları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Aslan, bu tür haberleri yayınlayan gazeteler hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.



Müşteki Bahar Kurt, bir televizyon kanalında eylemi kendisinin gerçekleştirdiğinin söylendiğini aktararak, "Ama gördüğünüz gibi buradayım, eylemi gerçekleştirmiş değilim. Bu haberi yapanların emniyet olduğunu düşünüyoruz. Devrimci bir insan olmam, sosyalist bir derginin sahibi olmam polisin hakkımızda böyle yalan haberler yapmasına yetiyor" diye konuştu.



Deniz Şah da "Benim de bir habere göre Ankara'da ve bir eylem hazırlığı içerisinde olmam gerekiyordu. Ancak buradayım. İstanbul polisi Ankara'daki meslektaşlarını çok kötü işletti. Ankara polisi böyle bir çaba içerisindeyse beni arıyorlarsa hiç öyle çaba içerisine girmesinler, ben buradayım" ifadesini kullandı.



Elif Sultan Kalsen'in avukatı Günay Dağ ise 2,5 yıl önce müvekkili hakkındaki asılsız haberler ve benzer sebeplerle adliyeye geldiklerini hatırlattı.



Dağ, bir gazetecinin, "Elif Sultan Kalsen, olaydan sonra sizinle bağlantıya geçti mi?" sorusuna, "Ne benimle ne de ailesiyle herhangi bir bağlantı söz konusu değil. Zaten müvekkilimizin yaşama hakkına yönelik o tehdit halen devam ediyor. Kalsen ile tahliye olduğu nisan ayında görüşmüştük" karşılığını verdi.



Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik 6 Ocak'taki bombalı saldırıda bir polis ile saldırgan kadın hayatını kaybetmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin