Medyada 'Arınç' operasyonu! Kanallar geri adım attı

Erdoğan ile Arınç’ı karşı karşı getiren 'kızlı erkekli ev' krizinde, Başbakan’a yakın isimlerin, medya yöneticilerini arayıp haberin küçük görülmesini istediği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Medyada 'Arınç' operasyonu! Kanallar geri adım attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yardımcısı Bülent Arınç’ı karşı karşıya getiren 'kızlı-erkekli evlerin denetimi' tartışmasının perde arkası netleşti. Buna göre, Bülent Arınç’ın Başbakan ile karşı karşıya gelmesinde Başbakan’ın danışmanları etkili oldu. Arınç’ın, 'asparagas' açıklaması yapmasına bir danışman neden olurken, Arınç’ın açıklamalarının ardından bir başka danışman da bazı basın kuruluşlarına, açıklamanın küçük görülmesi konusunda tavsiyede bulundu. Hatta Arınç’ın, açıklamalarının 'sitem' başlığı ile verilmesi istendi.



Arınç’ın patlamasına yol açan beş günde yaşananlar şöyle:



'HABER ASPARAGAS'



Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre Erdoğan ile Arınç’ı karşı karşıya getiren süreç, geçen pazartesi yapılan Bakanlar Kurulu’ndan sonra başladı. Arınç, Bakanlar Kurulu’nun ardından, gündemde olan konular ve olası sorularla ilgili bir çalışma yaptı. Mini toplantıda Erdoğan’ın bir danışmanı da bulundu. Toplantıda, Zaman gazetesinde, Erdoğan’ın “kızlı-erkekli evlere” denetim yapılacağına yönelik bir haber olduğu da gündeme geldi. Erdoğan’ın danışmanı, bu haberin tamamen asılsız olduğunu söyledi. Ve bu yönde gelecek soruya da, böyle cevap verilmesi kararlaştırıldı. Arınç da, Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmeyen bu konuda Erdoğan’ın danışmanının açıklamalarına itibar etti. Ve basın toplantısında gelen soru üzerine de haberin asparagas olduğunu açıkladı. Grup toplantısında Erdoğan’ın, “Ben bunları söyledim” şeklindeki sözleri Arınç’ın çevresinde de adeta şoka neden oldu. Başbakan’ın danışmanlarının verdiği bilgiye güvenerek bir açıklama yapan Arınç ve yakın çevresi, Erdoğan’ın Arınç’ı bilinçli olarak açığa düşürmek isteyip istemediğini sorgulamaya başladı.



ÜÇ GÜN TELEFON BEKLEDİ



Arınç, yine bir yol kazası olduğunu düşünerek Başbakan Erdoğan’dan konuyla ilgili olarak üç gün cevap bekledi. Kamuoyuna bir açıklama yapılmasını bekledi. Erdoğan’ın, havaalanında da aynı yönde açıklamalarını sürdürmesi üzerine Arınç, aynı yöntemle medyaya açıklama yapma kararı aldı. Ve bu açıklamaları da kendisine bağlı TRT ’nin bir kanalında gerçekleştirdi. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin