Medya yöneticileri 'seçim yayınları' için toplanıyor

RTÜK, 'Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşların Seçim Dönemi Yayınları' konulu seminerler düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Medya yöneticileri 'seçim yayınları' için toplanıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim döneminde uyulması gereken yayın usul ve esasları ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları konusunda yayın kuruluşlarını bilgilendirmek üzere seminerler düzenleyecek. 



RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da yarın, İzmir'de 12 Mart'ta, Ankara'da 17 Mart'ta, Samsun'da 19 Mart'ta ve Diyarbakır'da 27 Mart'ta düzenlenecek seminerlerin başlığı 'Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşların Seçim Dönemi Yayınları' olacak. 



Ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan tüm radyo ve televizyon kuruluşlarının genel müdür, yayın yönetmeni ve haber müdürlerinin katılacağı toplantılarda, YSK'nın seçim dönemine ilişkin kararları, yayın ihlalleri ve müeyyideleri, genel yayın ilkeleri ve başlıca yayın ihlalleri ile sayısal yayıncılık ve ihale süreci konularında bilgiler verilecek.



Toplantıların oturum başkanlıklarını İstanbul'da Üst Kurul Üyesi Taha Yücel, İzmir'de Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç, Ankara'da Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Samsun'da Üst Kurul Üyesi Nurullah Öztürk ve Diyarbakır'da Üst Kurul Üyesi Doç. Dr. Hamit Ersoy üstlenecek.



İstanbul'daki toplantıya İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bolu,  Düzce, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de; İzmir'deki toplantıya İzmir, Manisa, Aydın,  Balıkesir, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya, Antalya ve Burdur'da; Ankara'daki toplantıya Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Konya, Karaman, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Adana ve Mersin'de; Samsun'daki toplantıya Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin, Bartın, Bayburt, Karabük ve Kastamonu'da; Diyarbakır'daki toplantıya ise Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Kilis, Malatya, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Muş, Tunceli, Van, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de yayın yapan kuruluşların temsilcileri katılacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin