Medya ve marka dünyasının önemli isimleri bu zirvede buluştu

Türkiye’de önemli bir ilk olan Media Summit, medya planlamacıları, yöneticileri ve markaları bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Medya ve marka dünyasının önemli isimleri bu zirvede buluştu

CVK Park Bosphorus Otel’de düzenlenen Media Summit 2014’ün 28 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen açılışını Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sicimoğlu yaptı. 

Toplantıya keynote konuşmacı olarak katılan McKinsey’den İlke Bigan önümüzdeki on yılın teknoloji trendlerini anlattı. Bigan, 80’lerde zamanını televizyonla geçiren tüketicinin artık vaktinin dörtte üçünü teknolojiye ayırdığını kaydetti. Bigan, 2050’de 50 milyar ürün-hizmetin internete bağlı olacağını, sağlıktan eğitime varana dek her alanda teknolojinin çözüm oluşturacağını söyledi. 



Media Summit’te ‘Uyku Kaçıran Dijital Dönüşüm’ başlıklı konuşma yapan Yıldız Holding Dijital Pazarlama Direktörü Nevgül Anbarlılar, şu anda ödenmiş medya, kazanılmış medya, sosyal platformlar olarak düşünüldüğünden 53 web sitesi, 96 facebook hesabı, 66 twitter hesabını entegre etme göreviyle karşı karşıya olduklarını belirtti. 



Coca-Cola Company İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ise dijitalin uyku kaçıra yönünün bir kavram kargaşası olduğunu, zamanın gerçek kralının muhabbet yani ‘conversation’ olduğunu vurguladı. Zerey, nitelikli üretim için fikir demokrasisi önerdi. 



Toplantının ilk gününde ayrıca EACA Media Konseyi Başkanı Jon Chase, artan bütçeler ve hesap verilebilirlik ışığına medya “audit” ilkelerini anlattı. ATV Genel Müdürü Adem Gürses televizyon dünyasının markalara vaatleri konulu bir konuşma yaptı. 



Konuşmacılar arasında yer alan Norveç'in en önemli gazetesi VG'nin Genel Yayın Yönetmeni Torry Pedersen, Hürriyet Gazetecilik Ve Matbaacılık A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Barlas, basında dijital dönüşümü ve gazetecilik mesleğinde yaşanan değişimi anlattı. 



Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner medyada içerik yönetimi konusunda bir konuşma yaparken, ATV İçerik Satış Müdürü Ziyad Varol Türk dizilerini anlattı. Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli ve Habertürk Gazetesi köşe yazarı Serdar Turgut ise Medyanın Geleceği: Yazılı Basın Ölümsüzdür konulu tartışmayı gerçekleştirdi. 



Media Summit 2014’ün 29 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci gününde Poker Oyuncusu ve Medyacı Caspar Berry iş hayatında risk alma konusunda konuşacak. Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ise medyanın geleceğini ajans CEO’larıyla birlikte canlı yayında tartışacak. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin