Medya sorunları uluslararası masada!

Avrupa Konseyi'nin konferansında medya özgürlüğü ve gazetecilerin durumu ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Medya sorunları uluslararası masada!

TBMM'nin ev sahiplerinden biri olduğu konferansın açılış konuşmalarını AKP'li Reha Denemeç ile CHP'li Gülsün Bilgehan yapacak. Toplantıya gazeteci örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Fransa, İtalya, Portekiz, Moldova, Rusya, Ukrayna ve İngiltere'den parlamenterler katılacak.



Son olarak Freedom House raporlarıyla bir kez daha gündeme gelen medya özgürlüğü, TBMM'nin de ev sahibi olduğu uluslararası bir konferansla masaya yatırılıyor. TBMM ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Medya ve Bilgi Toplumu Alt Komitesi'nin düzenlediği, "Avrupa'da Medya Yönetişiminde Ulusal Parlamentoların Rolü" başlıklı konferans, İstanbul Hilton Oteli'nde 12 Mayıs Pazartesi ve 13 Mayıs Salı günü yapılacak. Simultane tercüme hizmetinin de verileceği toplantıda Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden siyasetçiler ve gazeteci örgütleri katılıyor.



Konferansa Türkiye'nin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan Bulgaristan, Gürcistan, Fransa, İtalya, Portekiz, Moldova, Rusya, Ukrayna ve İngiltere'den parlamenterler katılacak.



TBMM'nin ev sahibi konumunda olduğu ve medya özgürlüğü ile gazetecilerin iş güvenliğinin en önemli gündem maddeleri olarak ele alınacağı konferansın ilginç bir özelliği de bulunuyor.



Türkiye'de sıkça tartışılan ve iktidarla muhalefeti karşı karşıya getiren bu konuların masaya yatırılacağı konferansın açılış konuşmalarını Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı, AKP'li Reha Denemeç ile yine Avrupa Konseyi'nin Medya Raportörü, CHP'li Gülsün Bilgehan yapacak. Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Gabriellla Battaini-Dragoni ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ricardo Guiterrez de konferansın konuşmacıları arasında. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin