Medya şirketleri ya satılacak ya kapanacak!

Rusya'da yürürlüğe giren yeni yasayla medya şirketleri, hisselerini satmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Medya şirketleri ya satılacak ya kapanacak!

Rusya'nın en etkili iş dergisi ve ülkenin İngilizce yayın yapan tek günlük gazetesi hisselerini Rus asıllı kişilere satıyorlar. Satılacağı belirtilen Vedomosti ve The Moscow Times'ı Rus asıllı Demyan Kudryavtsev'in satın alacağı belirtiliyor. 



Rusya'nın ulusal güvenliğini sağlamak gerekçesiyle yabancı şirketlerin yüzde 20'sinden fazla hisse sahibi olmasını yasaklayan yasa geçtiğimi yıl meclis tarafından onaylanmıştı. Yasa yürürlüğe girdikten sonra, daha fazla payı yabancılara ait olan medya şirketlerinin 1 Şubat 2017'ye kadar Rusya vatandaşlarına satılması gerekiyor. 



Şu an yabancı kontrolünde olan medya şirketleri ya hisselerini satacak ya da kapanacak. Çifte vatandaşlığı olanlar da medya organlarında hissedar olamayacak.

Yasa Kremlin tarafından medyada yabancı hakimiyetinin kalkması ve millileşme politikasıyla desteklenirken, pek çok önemli isimle ilgili özel dosyalar hazırlayan Vedomosti'de yüzde 33, İngilizce yayın yapan tek günlük gazete olan The Moscow Times'ta ise yüzde 100 pay sahibi Finlandiyalı Sanoma Grubu'nu hedef aldığı iddia ediliyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin