Medya şirketi basıldı, gazeteciler protesto etti

Filistinli gazeteciler, El Aksa televizyonuna prodüksiyon hizmeti veren TransMedia Şirketi'nin ofislerine yapılan baskınları protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Medya şirketi basıldı, gazeteciler protesto etti

Filistinli gazeteciler, İsrail'in, Hamas'a yakınlığıyla bilinen El-Aksa televizyonuna prodüksiyon hizmeti veren şirketin ofislerine düzenlediği baskınları protesto etti.



TransMedia Şirketi'nin Ramallah'taki ofisi önünde gerçekleştirilen eyleme, Filistin Enformasyon Bakanlığından temsilciler ile uluslararası ve yerel basın mensupları katıldı.



Filistin Gazeteciler Sendikası üyesi Muhammed el-Liham, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyle ilgili sürdürdüğü operasyonların, "Filistinlilerin diliyle" anlatılmasını engellemeyi hedeflediğini söyledi.



Medya şirketinin ofislerine düzenlenen baskınların, gazetecileri korkutma amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Liham, uluslararası toplum ve Arap ülkelerinden, İsrail'in "düşmanca" uygulamalarını durdurması için bu ülkeye baskı yapmasını istedi.



"Olan biteni çarpıtmadan aktaracağız"



TransMedia Şirketi'nin Ramallah Ofis Müdürü Merve Cebbara da şirketlerinin aralarında El-Aksa kanalının da bulunduğu uydu yayını yapan kanallara hizmet verdiğini ve son derece şeffaf olduğunu ifade etti.



İsrail'in baskınlarına ve ofislerdeki ekipmanlara zarar vermesine rağmen çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Cebbara, Filistin basınının "olan biteni" çarpıtmadan dünyaya aktaracağını kaydetti.



İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu belirtmişti. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. 



Ordu birlikleri de Batı Şeria'da evlere baskın düzenleyip, arasında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 kişiyi gözaltına almıştı.



İsrail askerleri bu çerçevede Hamas'a yakınlığıyla bilinen, El-Aksa televizyonuna prodüksiyon hizmeti veren şirketin Batı Şeria'daki merkezlerine baskın düzenlemişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin