Medya seçimlere odaklandı. En çok haberi yapılan aday Erdoğan!

Medyanın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilgisi artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Medya seçimlere odaklandı. En çok haberi yapılan aday Erdoğan!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayların netleştiği Temmuz ayı başından bu yana geçen sürede, Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmalarına yönelik yazılı basında toplam 16.806 haberin yer aldığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, aybaşından bu yana geçen 15 günlük sürede 3 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, toplam 10.929 haber ile en çok yerel basında gündeme geldiği, ulusal basında ise seçimle ilgili 5.877 haberin yayınlandığı tespit edildi.



Erdoğan, ulusal, yerel ve köşe yazılarında önde



Interpress’in aynı incelemesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığı açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayının ilk gününden bu yana yazılı basında toplam 9.034 haber sayısıyla önde yer alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu 5.757 haber, Selahattin Demirtaş’ta 2.015 haberle sayfalarda yer aldığı saptandı. Haberlerin Ulusal basındaki yansımalarında, Erdoğan 2.963 haberle yer alırken, İhsanoğlu toplam 2.077, Demirtaş’ın da 1.178 kez gündeme geldiği saptandı. Yerel basındaki haber dağılımı ise, Tayyip Erdoğan 6.071 haber, Ekmeleddin İhsanoğlu 3.680 haber ve Selahattin Demirtaş’ta toplam 1.178 kez haber olmuş. Cumhurbaşkanı adaylarının seçim çalışmalarını yorumlayan Köşe Yazarlarında ise durum; R. Tayyip Erdoğan 1.971, Ekmeleddin İhsanoğlu 1.371 ve Selahattin Demirtaş’ın da 508 yazıya konu olduğu yönünde.



TV’de de en çok Erdoğan haber oldu



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 adayın televizyondaki haber sayılarını da araştıran Interpress’ın verilerine göre, Başbakan Erdoğan kanalların sabah, öğlen ve akşam kuşaklarında yer alan haber kuşaklarında 6.735 kez yer alırken, İhsanoğlu toplam 4.116 defa haber olmuş. HDP adayı Demirtaş ise ekrandaki haberlerde 1.223 kez görünmüş.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin