Medya patronu sessizliğini bozdu, gazetesi manşetten verdi: Haksızlığın...

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, iddialara ilk kez ekrandan cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Medya patronu sessizliğini bozdu, gazetesi manşetten verdi: Haksızlığın...

Bünyesinde Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk, Kanaltürk Radyo, Millet gazetesi gibi yayın organlarını bulunduran ve Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, televizyonlarda ilk kez konuştu.



Kanaltürk TV'ye röportaj veren İpek, İpek Grubu'na yapılan baskılar ve 'paralel' iddialarına yanıt verdi.



İpek'in açıklamalarına sahibi olduğu Bugün gazetesinin manşetinde yer verildi.



İpek, Tarık Toros'un sunduğu 'Akın İpek'le Özel Gündem' programında şunları söyledi:



"2013 itibariyle en çok vergi veren 3. özel sektördük.  Şirketimizin son on yıl içerisinde ciddi bir büyümesi oldu. Bu büyüme tabi çalışma üslubumuzdan kaynaklanıyor. Biz risk alarak çalışmayı seven bir grubuz. Eğer elimizden gelen her şeyi yapıyorsak neticesi Allah'tan deyip o işe giriyoruz. Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla bugüne kadar Türkiye'de son 12 yıldan beri keşfedilmiş ve işletme haline getirilmiş ilk ve tek altın madeni  bizde. İşletmelerimiz devletin gerekli kurumları tarafından denetleniyor. Bu kurumların içerisinde ilgili bütün devlet kurumları var. Bizim sadece işletmelerimizden bir tanesi  olan Ovacık, 163 defa denetlenmiş. Ama bütün bunlara rağmen, yasalara rağmen, hiçbir imtiyaz kullanmamış, kendi imkanları ile aramış. Bulamadığımız yerde var bir sürü. Bakın 300 tane sondaj yapıyoruz. Sadece bir tanesinden bir şey keşfetme imkanımız oluyor. Bulamadığımız yerde elimizi yıkıp çıkıyoruz, nasip değilmiş deyip bölgeyi terk diyoruz. Böyle çalışan bir işletmenin önünün kesilmesinin kime, ne faydası var ve neden kesilir? İşte burada beni üzen şey şu: Yapılan haksızlık."



Kendisine işten çıkartılması için isim listesi verildiğini belirten İpek şunları söyledi:



"Grubumuza yapılanlar 2014'te başlamış değil ve sadece bana yapılan bir işlem değil. Ben yarın utanacağım birşeyi yapmam. Medyadan örnek verecek olursam mesela şu arkadaşlarımızın çıkarılması gibi. İsim listeleri veriliyor. Ben insanları düşüncelerinden dolayı işten çıkaracak birisi değilim. Zaten oradan başlıyor, bu bir sır değil."



İşte, Bugün'ün bugünkü manşeti:



Medya patronu sessizliğini bozdu, gazetesi manşetten verdi: Haksızlığın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin