Medya patronu hisse devretti ama riski de aldı

Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk Garanti Bankası'nın hisselerini İspanyol BBVA'ya devretti. Ama...

Google Haberlere Abone ol
Medya patronu hisse devretti ama riski de aldı

Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk Garanti Bankası'nın hisselerini İspanyol  BBVA'ya devretti. Ama Şahenk, yüzde onun altında hisse yerine yüzde 10'luk payı aldı. Şahenk bu hereketiyle risksiz ortaklık yerine riskin de sorumluluğunu üstlendi.



Şahenk, bankanın hisselerini devrettiğini çalışanlarına böyle duyurdu:



"Değerli Çalışma Arkadaşlarım,



Grubumuz, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'de (Garanti Bankası) sahibi olduğu %24,89 payının ,89'unu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A'ya (BBVA) satmak üzere 19 Kasım 2014 tarihinde bir Hisse Devir Sözleşmesi imzalamış bulunmaktadır. Söz konusu hisse devrini takiben Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası'ndaki payı 'a inmiş olacaktır.



BBVA ile varılan mutabakata göre, Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafımdan sürdürülecek, Sn. Ergun Özen de Genel Müdürlük görevine devam edecektir.



1970'li yılların sonunda başlayan ve bugün artık Grubumuzun DNA'sında yer alan bankacılık sektörüne inancımız, BBVA ile 2011 yılında başlayan ortaklığımız süresince geçirdiğimiz başarılı dönem sonucu perçinlenmiştir. Bu sebeple, sektörde varlığımızı devam ettirerek, Garanti Bankası'ndaki ortaklık payımızı olarak korumaya karar verdik.



Uluslararası bankacılık sisteminin önemli isimlerinden biri olan BBVA ile ortaklığımızın, bankacılık faaliyetlerimize ve bankacılık değerlerimize katkısı yadsınamaz. Grubumuz ve BBVA'nın uyumlu birlikteliği sonucunda başarıdan başarıya koşan bankamızın, var olan vizyonu, insan kaynağı ve yeni ortaklık yapısıyla daha da ileriye taşınacağına dair güvenim sonsuzdur.



Garanti Bankası, bugüne kadar olduğu gibi, aynı anlayışı paylaşan ortaklarımızla Türk ekonomisinin hizmetinde olacak ve ekonomik gelişimimizi destekleyecektir. Ayrıca, BBVA'nın bulunduğu konum itibarıyla, bankamızdaki birçok arkadaşımız sadece Türkiye'de değil uluslararası platformda da kariyer imkanı bulacaktır.



Garanti Bankası'nın yeni ortaklık yapısının Grubumuza, Bankamıza ve memleketimize hayırlı olmasını dilerim."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin