Medya patronu hedef alındı, ev ve ofisine saldırı düzenlendi!

Demokrasi yanlısı medya patronunun evi ve ofisine maskeli kişiler tarafından molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Medya patronu hedef alındı, ev ve ofisine saldırı düzenlendi!

Hong Kong'da demokrasi yanlısı medya patronu Jimmy Lai'nin evi ve ofisine maskeli kişiler tarafından molotofkokteylli saldırı düzenlendi.



South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ilk saldırı yerel saatle 01.45'te Lai'nin evine düzenlendi. Haberde, maskeli iki kişiden birinin 66 yaşındaki medya patronunun evinin girişine molotofkokteyli fırlattığı, çıkan yangının korumalar tarafından söndürüldüğü belirtildi. 



Bundan beş dakika sonra benzer bir saldırının, Apple Daily dahil olmak üzere çeşitli yayın organlarının bağlı olduğu Lai'nin şirketi Next Media'nın ofisine düzenlendiği kaydedildi. 



Polisin olayı soruşturduğu ancak henüz kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi. 



Jimmy Lai, Hong Kong'da iki ayı aşkın süren gösteriler sırasında kasım ayında bir grubun saldırısına uğramış, grup, medya patronunun üzerine kokmuş hayvan organları atmıştı. 



Gösteriler sırasında yine çeteler Lai'nin gazetesinin basıldığı matbaanın etrafını kuşatmış ve Apple Daily'nin dağıtımını geciktirmişti. 



Lai, Next Media'nın yönetim kurulu başkanlığı ve üst yöneticiliği görevlerini bırakmıştı. Lai'nin şirkette hakim hissedarlık pozisyonu sürüyor. 



Jimmy Lai, polisin ana gösteri alanını boşalttığı aralık ayında sivil itaatsizlik kampanyasının diğer destekçileriyle gözaltına alınmıştı. 



Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceğini ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı. 



Bölgede 28 Eylül'de başlayan ve iki ayı aşkın bir süre devam eden gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı. Gösteriler sırasında bin civarında protestocu gözaltına alınmıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin