Medya operasyonu hızlı treni geçti

14 Aralık operasyonu, geçtiğimiz hafta basında en çok yer alan konu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Medya operasyonu hızlı treni geçti

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.



5 - 21 Aralık 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En'leri' 5 başlık altında sıralandı.



HAFTANIN GÜNDEMİ "14 ARALIK OPERASYONU VE GÖZALTILAR"

 

Paralel yapı iddialarına karşı üç ilde eş zamanlı olarak başlatılan '14 Aralık operasyonu', 1.262 haberle hafta gündeminin belirleyicisi oldu. Aralarında Medya Patronları ve Emniyet Müdürlerinin de olduğu çok sayıda ismin gözaltına alındığı operasyonla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

 

Operasyondan 3 gün sonra ise yıldönümü olan '17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet' konusu ise, Türkiye genelinde gerçekleşen gösterilere sebep olurken, 1.204 haberde yer alarak geçtiğimiz haftanın en fazla konuşulan ikinci konusu olarak raporlandı.

 

Pakistan'ın Paşever bölgesinde Taliban'ın kanlı bir baskın düzenleyerek, yüzden fazla öğrenciyi öldürmesi ile  'Askeri Okul Katliamı' haftanın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

 

Seferlerine başlamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen, 'Ankara – Konya Hızlı Tren Hattı' 299 haber ile hafta gündeminde dördüncü sıraya yerleşti.

 

14 Aralık operasyon süreci ile başlatılan soruşturmalarda gündeme gelen 'Fethullah Gülen'in Yakalanma Kararı' ise geçtiğimiz hafta medyada bolca yansıma bulan başlıklardan birisi olarak kaydedildi.

 

HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Haftanın en fazla yansıma bulan siyasetçisi 3 bin 928 haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Cumhurbaşkanını 2 bin 686 haberi ile ikinci sıradan takip etti. 1.206 yansıması ile üçüncü sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu raporlanırken; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık listenin dördüncüsü oldu. 496 haberi ile sıralamayı tamamlayan isim ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olarak kaydedildi.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN ÜNLÜSÜ 'HÜLYA AVŞAR'



TV8'de yeni başlayan programına ilk konuk olarak eski eşini davet ederek dikkatleri üzerine çeken Hülya Avşar gündemde de en fazla yansıma bulan ünlü isimdi. Show TV'den 'Bu Tarz Benim' programınının TV8'e transferi haberleriyle  Acun Ilıcalı, haftanın ünlü gündeminde ikinci sırada raporlandı. 107 yansıma ile listenin üçüncü sırasına yerleşen Cem Yılmaz'ı, Orhan Pamuk 101 haber ile takip etti. Serenay Sarıkaya da haftanın en fazla konuşulan ünlüleri arasında yer aldı.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPOR ADAMI 'ERSUN YANAL' 



Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal 456 haber ile hafta boyunca en fazla habere sahip spor adamı olarak raporlandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise 392 yansıma bularak listenin ikinci sırasına yerleşti. Spor gündeminde sıralamanın üçüncüsü olarak kaydedilen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i Bursaspor Teknik Direktör'ü Şenol Güneş izledi. İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da spor gündeminin ilk beşi arasındaydı.





HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPORCUSU 'DEMBA BA' 



Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Demba Ba, 375 haberi ile geçtiğimiz haftanın en fazla yansıma bulan sporcusu olarak belirlendi. 366 haberi ile sıralamayı yakın bir haber adediyle takip eden isim Trabzonsporlu Kevin Consant olurken; Beşiktaş'ta forma giyen Gökhan Töre sporcu listesinin üçüncüsü oldu. Galatasaray'ın oyuncusu Wesley Sneijder 290 haberi ile gündemde yer alırken; Fenerbahçeli Emmanuel Emenike listeyi tamamladı.



Medya operasyonu hızlı treni geçti


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin