Medya mensuplarını takibe alan devlet memurlarına hapis cezası!

2008 yılında basın mensuplarını takibe alan devlet görevlileri, hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Medya mensuplarını takibe alan devlet memurlarına hapis cezası!

Güney Kore'de geçen hafta bazı alt seviye memurlara, sivilleri hukuka aykırı bir şekilde izlemek suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası verildi. Bir önceki Devlet Başkanı Lee Myung-bak döneminde başbakanlığa bağlı ‘Devlet Memurlarını Etiksel Destekleme Ofisi’ (DMEDO) bazı basın mensuplarını izlemeye başlamıştı.



Güney Kore’de 2008 yılında basın mensuplarını takibe alan devlet görevlileri, hapis cezasına çarptırıldı. Türkiye’de son dönemde ortaya çıkarılan istihbarat fişlemeleri sonrasında basına yönelik soruşturma açılırken, Güney Kore’de ise zamanında basın mensuplarını izleyen devlet görevlilerinin davaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bu bağlamda bazı alt seviye memurlar, hukuka aykırı bir şekilde sivilleri izlemek suçundan 6 ay ila 2 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.



Bir önceki Devlet Başkanı Lee Myung-bak döneminde başbakanlığa bağlı, ‘Devlet Memurlarını Etiksel Destekleme Ofisi’ (DMEDO) bazı basın mensuplarını izlemeye başladı. Ülke medyasına yansıyan bilgilere göre DMEDO’ya bağlı görevliler, hükümet politikalarını şahsi internet sitelerinde eleştiren gazeteci ve televizyoncuların özel hayatlarını takibe aldı. 2008 yılında başlayan süreçte, bazı hukuksuz tutuklanmaların da olduğu ortaya çıktı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin