Medya mensupları Diyarbakır'a akın etti!

Basın, Başbakan Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ve Kürt sanatçı Şivan Perwer'in Diyarbakır'daki buluşmasına odaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Medya mensupları Diyarbakır'a akın etti!

Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalimanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.



Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Diyarbakır'a geldi.



Başbakan Erdoğan, havalimanındanDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek burada Osman Baydemir ile görüştü.



Habur'dan giriş yaptılar



Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve Kürt sanatçı Şivan Perwer de Diyarbakır'a geldi.



Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Saat 07.10 sıralarında yaklaşık 20 araçlık konvoy ile Türkiye'ye giriş yapan IKBY Başkanı Barzani ve sanatçı Perwer 3,5 saat süren yolculuğun ardından Diyarbakır'a ulaştı.



Barzani ve Perwer'i kentin girişinde BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve vatandaşlar karşıladı. Kürtçe, "Yaşasın Başkan Barzani", "Evine hoşgeldin" yazılı pankartlar ve Barzani'nin babası Mustafa Barzani'ye ait fotoğraflarla karşılanan Barzani, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle aracından inemedi.



Kalabalık nedeniyle trafiğin aksaması üzerine bir vatandaş polis aracından yolun açılması için Kürtçe-Türkçe anons yaptı.



Barzani'yi 2 gün sürecek temasları kapsamında konaklayacağı Green Park Otel'in girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana karşıladı. Yöresel kıyafet giyinen Zana, Barzani ile kucaklaştı. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani otele giriş yaptı.



Ardından 37 yıl sonra Diyarbakır'a gelen Perwer de otelin önünde Milletvekilleri Zana ve Tan ile vatandaşların "hoşgeldin" sloganları ve alkışlar eşliğinde karşılandı. Zana ve Tan ile kucaklaşan Perver'in duygulu anlar yaşadığı görüldü. Perver'i karşılamaya gelen hayranlarının yoğunluğu nedeniyle otel önünde izdiham yaşandı.



Tarihi buluşmayı izlemek için 250 gazeteci valiliğe başvuru yaptı. Türkiye'den 20, Kuzey Irak'tan ise 30 dolayında televizyon ve gazete temsilcisinin Diyarbakır'da olacağı belirtildi. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin