Medya liderleri zirvede tartışacak!

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Media Summit için geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
Medya liderleri zirvede tartışacak!

Türkiye'nin ilk medya planlama ve satın alma odaklı etkinliği Media Summit'in ikincisi bu yıl 27-28 Nisan'da The Marmara Taksim Hotel'de gerçekleşecek.



29 medya liderinin ve uzmanın 'farklı bakış açılarını bir araya getirerek, düşünce ve içerik zenginliği ile medya planlama alanının gelişimine ışık tutmayı hedefleyen Media Summit'in programı aşağıdaki gibi:



Media Summit 2015 Program Akışı



27-28 Nisan, The Marmara Hotel



Moderatör: Alpay Alptekin

Sunucu: Savaş Karakaş



27 Nisan 2015



13:00 Kayıt



13:30 Açılış; Lize Karaboğa Reklamcılık Vakfı



13:45 Kabul Edilir Başarısızlıkları Değerlendirmek - Caspar Berry



Profesyonel poker oyuncusu Caspar Berry, bilinmezliğin hayatımızdaki iyilikler açısından nasıl bir güç olabileceği hakkında iç görüleri ile Media Summit 2014'te de tüm katılımcıların ilgisini çekmişti. Pokerdeki metafor ve bir deste iskambil kağıdının yarattığı karmaşayı kullanarak, iş hayatımızın iyiliği için düzgün hesaplanmış risklerin neden alınması gerektiğini anlattı. Ancak bir soru akılda kaldı: Şayet risk almak bu kadar önemliyse, neden fazlasıyla ketum davranıyoruz? Dahası, kişisel ve profesyonel hayatlarımızda bu tip engelleri nasıl aşarız? Bu sene Caspar bu soruları cevaplamak üzere bizimle. İnsan beynine bir bakışla başlayarak, riske karşı tutumumuzun nedenleri ile riskler almak ve fırsatlar elde etmek için kendimizin ve diğerlerinin bu tip sezgisel engelleri nasıl aşabileceğini anlatacak. Caspar, her zaman olduğu gibi ekonomi ve psikoloji karması ile bizleri sıradanlıktan kurtarırken, daha iyi bir dünya yaratmayı vaat ediyor.



14:30 Pazarlama 3.0 Çağında Yeni Metrikler; Doç. Dr. Tolga Akçura - Özyeğin Üniversitesi



Dijital dünyanın getirdiği, hızla değişen yüksek rekabet ortamında pazarlamanın önemi ve beklenenler çok fazla. Nasıl yapılması gerektiği ve taktikler daha üst seviyelerde, yönetimsel ve organizasyonel seviyede yeni bir bakış açısı gerektiriyor. Müşterileri anlamak için doğru metriklerin tanımlanması ve kullanılması ilk şart. Yeniden yapılandırılan pazarlama ileri teknoloji içeren karar destek mekanizmalarının üstüne kuruluyor. Bu tabanın üstünde üç önemli sütun var: yeni bir pazarlama organizasyonu, girişimci bir fikir portföy yönetim anlayışı ve son olarak yaratıcı, analitik, sosyal metrikleri en iyi kullanan müşteri kazanım taktikleri. 



15:15 Hem Sosyal, Hem Pazarlamacı, Hem Fenomen - Nilgün Bodur



15:30 Kahve Molası



16:00 Veriden Kararlara, Daha da İyi Kararlara - Burak Kürtün / OMD USA



Popular Science Dergisi’ne göre veri bir güçtür. Danışmanlar, “Big Data” ya da Büyük Veri’nin pazarlamacılara hedefledikleri kitlelere yüzde yüz doğrulukla, doğru mesajla, doğru zamanda erişim sağladığını söylüyor. Belki, onlara inanmıyorsunuz. Bu konuda yalnız da değilsiniz. OMD’den Burak Kürtün sunumunda “veri” projelerinin neden çoğunlukla başarılı olamadığını irdeliyor. Burada yeni hedefleme ve performans optimizasyonu yaklaşımlarında pratik uygulamalar göreceğiz ve bunların nerede pazarlama etkinliğini artırdıklarını, nerelerde ise yetersiz kaldıklarını irdeleyeceğiz. Son olarak, Kürtün, pazarlama kararlarını optimize edebileceğimiz basit bir çerçeveyi de bizimle paylaşacak.



16:45 Programatik Medya; Dijital Darwinizm ve Reklamda Gelişen 4 Güç – Bijan White / Maxus EMEA



2014 yılında programatik medyaya 25,5 milyar Sterlin harcandı. Bu, global reklam sektörünü etkileyen bir durum. Medya planlama, medya satın alma, kreatif ve meslekyeteneklerinden oluşan dört alan, teknoloji sayesinde daha da güçlenirken veri takviyeli pazarlamanın bir sonucu olarak daevriliyor. Sektörümüzün ileri gitmesi için değişime ayak uydurmalıyız.



17:30 Sözde Değil Özde Dijital Dönüşüm; Zafer Özçelik - Carat, Yunus Güvenen - Digitouch, Süen Çankaya - Mindshare, Arif Topçu - People Initiative, Öncü Gülmez – Veritas Media



18:30 Açıkhava Seansı (tbc) / The Online Multiplier; Jason Brown lee Radio Gauge (tbc)



28 Nisan 2015



09:00 Kayıt



09:15 Önceki Günün Özeti; Alpay Alptekin



09:30 Veri Haberciliği; Kevin Anderson - Gannet



Geleneksel medyanın güç merkezleri kendilerini internet devleri ve risk sermayesi takviyeli yeni mahsul içerik şirketleri tarafından kuşatılmış hissediyor. İçerik artık nadir bulunan bir meta değil. Yeni kıtlık, hedef kitlelerin zaman ve ilgisi. Geleneksel haber grupları ve mobil öncelikli yeni kuruluşlar fark yaratmak ve hedef kitlelerin dikkatini çekmek için veri haberciliğine ve bunun bir yan ürünü olan görsel haberciliğe yöneliyorlar. Daha önce BBC ve The Guardian gibi uluslararası medya gruplarında çalışan Kevin Anderson, parçası olduğu kurumlar ve diğerlerinin, dijital kitlelerin çabucak uçup giden ilgilerini çekebilmek için başarıyla uyguladıkları veri ve görsel yöntemler hakkında konuşacak.



10:15 Medya Tüketim Alışkanlıklarında Dönüşüm; Özlem Ergazi - MediaCom, Hande Bursalıoğlu - Mec Global, Alper Magriso - MG Media, Katia Beren Taylan - BPN Istanbul



11:00 Kahve Molası



11:30 Ücretli Medya & Kazanılan Medya - Prof. Dr. Koen Pauwels - Özyeğin Üniversitesi

Pazarlama harcamalarında yatırımın geri dönüşü ya da yaygın kısaltması ile ROI nasıl ölçülür ve hesaplanır? Bu iç görüler ilgili metrikler ve gösterge panelleri kullanılarak etkin bir biçimde nasıl paylaşılır ve pazarlama etkinliğini iyileştirici adımlara başlanır? İşte bu seminerin amacı katılımcılara tam olarak bunu göstermek. Bu son derece etkileşimli seminer eylem odaklı vakalar ve alıştırmalardan oluşmakla kalmayıp kurumlarınızda hemen hayata geçirebileceğiniz yeni perspektifler ve araçlar sunuyor. 



12:15 Yemek



13:30 Prof. Dr. Davut Dursun – RTÜK Başkanı



13:45 Evrilen Mecrayı Nasıl Ölçebilirsiniz? Leendert Van Meerem - LVMR Media&Research



Televizyon hakkında komik olan yarım yüzyılı aşan dünya çapındaki yaygınlığı süresince temel fikrinin değişmemesine karşılık her şeyin değişmesi. Televizyon mecrası denince oturma odasında konulduğu yerden kımıldatılmayan, hantal, ekranlı büyük kutu, bazılarına göre ise “Aptal Kutusu” akla geliyor. Elektronik olarak ölçümlemek de kolaydı, zira vakti zamanında tüketim anı yayın anı ile eşit ve iki ya da üç televizyon kanalı sonsuza kadar aynı frekansta idi. Bu durum dramatik bir şekilde değişti! Dünyanın birçok ülkesinde bu mecra değişim geçiriyor ve bu da izlenme paylarının hesaplanması açısından muazzam sonuçlara neden oluyor. Bu durumda elde edilen sonuçlara “izlenme payı” demenin ne derece doğru olacağını dahi bilmiyoruz. Bu oturumda ekranlar dünyası ve dijital & mobil ile teknoloji alanlarında bir geziye çıkacağız, reklam hedeflemesinde yeni yöntemleri ve bunların mazide televizyon olarak nitelendirdiğimiz mecranın ölçümlemelerine etkisini irdeleyeceğiz. 



14:30 Yerel Medya Ajansı, Vakalarda Yerel Medya; Arzu Küfündür - Local Time + Nevriye Bezmez - Tempo,Feza Turunçoğlu Erim – Yiğit Tartan / Vestel



15:15 "Çok Ekranlı Dünyada Medya Planı Nasıl Yapılır?" George Saliaris Fasseas IPG Mediabrands, South West Europe



16:00 Kahve Molası



16:30 Spor Pazarlaması (tbc)



17:15 Yaygınlaşan Web - Tom Goodwin - Havas Media



Dijital çağ sonrası, teknoloji arka plana geçiyor ve arka fonda kanıksadığımız Internet yaygınlaşıyor. Sektör olarak kendimizi radyodan TV’ye, mobilden sosyale, gazetelerden web sitelerine kadar bir zamanlar medyayı tüketim biçimimiz olan fiziksel aygıtlar çevresinde hizaladık. Ancak, dijital çağsonrasında, artık her şey dijital; ve ortamların artık anlamı yok. Tom Goodwin, 30-40 dakikalık konuşmasında yeni ekranlar, yeni mecralar ve insanlara dokunmak için yeni fırsatların düşünüldüğü reklamcılığın gelecekteki görünümünü işliyor. 

 

18:00 Günün Özeti: Alpay Alptekin.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin