Medya kuruluşlarına ve gazetecilere baskı arttı

İsrail askerleri Filistinli medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskıları artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Medya kuruluşlarına ve gazetecilere baskı arttı

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için 15 günden bu yana yaptığı operasyon ve baskınlarda Filistinli medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskıların arttığı bildirildi.



İsrail ordusu tarafından TransMedia Şirketinin El-Halil ve Ramallah kentlerindeki merkezlerine baskın düzenleyerek ofislerdeki uydu yayını için kullanılan ekipman ve ofis malzemelerinin tahrip edildiği belirtilen açıklamada, aralarında El-Aksa kanalının da bulunduğu uydu yayını yapan 12 kanalın kapatılmasıyla yayın yapamadıkları ifade edildi.



Aramalar bahane edilerek baskın ve işgalin kalıcı hale gelmesini protesto eden Birlik, Gazeteci ve medya kuruluşlarına yönelik yapılan baskın ve operasyonlardan dolayı, uluslararası gözlemciler tarafından soruşturma açılması talep edildi.



İsrail'in tutumunu protesto eden Birlik, 15 günden bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 560'ın üzerinde kişiyi gözaltına alındı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin