Medya kontrolü artıyor, hükümet tersini söylüyor

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de hükümet medya üzerindeki kontrolünü artıran bir dizi yeni sınırlama duyurdu ve bu sınırlamaların nasıl haklı nedenlere dayandığını göstermeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Medya kontrolü artıyor, hükümet tersini söylüyor

İnternette ve resmi medya organlarında yayınlanan açıklamalara göre Çin hükümeti yetkilileri son atılan adımların ülkede hızlı bir şekilde büyüyen ve aşırılıklara karşı hassas olan medya sektörü üzerindeki kontrolü güçlendirmeye yönelik olduğu belirtiliyor. Hükümet web sitesinde yer alan bir açıklama "Son dönemlerde Çin medyası çılgınca gelişiyor ve medya sektörü çok güçlendi. Fakat bazı medya çalışanları kendi pozisyonlarını ve ellerindeki bazı bilgileri kötüye kullandı" ifadeleri kullanıldı.



Açıklamalar özellikle "gizli bilgileri yayan ve işlerini yaparken ele geçirdikleri bilgileri izin almadan sosyal platformlarda kullanarak geniş kitlelere yayan" kişiler ve kuruluşlar eleştiriliyor.



Resmi Xinhua haber ajansı dün geçtiği bir haberle yeni düzenlemenin çok dikkat edilmeyen bir kısmını öne çıkardı. Bu düzenlemeye göre yerel şirketlere çalışan Çinli gazeteciler yabancı şirketlere katkıda bulunamayacaklar. Raporda ülkenin medya sektörünün üzerindeki kontrolün artırılmasının hem ülkenin hem de Komünist Parti'nin çıkarına olacağının altı çiziliyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin