'Medya İşçileri' Anadolu'da örgütleniyor

Medya İşçileri Sendikası, Anadolu'dan Türkiye'ye yayılarak her ilde örgütlenecek.

Google Haberlere Abone ol
'Medya İşçileri' Anadolu'da örgütleniyor

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya ile sendikayı tanıtmak için yerel gazeteleri ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi. 



Yaklaşık 11 ay önce kurulan sendikanın basın iş kolunda Türkiye genelinde örgütlenmeye çalıştığını belirten Eser, amaçlarının Anadolu'dan Türkiye'ye yayılmak, her ilde örgütlenmek olduğunu söyledi. 



Medya, alın teri, dayanışma, insan hakları, özgürlükler ve Türkiye ortak paydasında herkesi kucaklamak ve birlikte mücadele etmeyi amaçladıklarını ifade eden Eser, ''Siyasetten uzağız. Siyaset değil, sadece sendikacılık yapmak istiyoruz. Yapacağımız sendikacılıkta aynı çatı altında sosyal haklarımızı, çalışma şartlarımızı, çalışma koşullarımızı nasıl daha ileriye taşırız, nasıl daha verimli hale getiririz bunları tartışıyoruz. 2013 yılında çok değişik eğitim hizmetlerimiz olacak. Medya-İş Sendikası olarak üyelerimize yabancı dil eğitimi vermek istiyoruz'' dedi.



Bugüne kadar var olan sendikaların Ankara, İstanbul, İzmir dışına çıkmadığına dikkati çeken Eser, bölge bölge Türkiye'nin her yerinden üye yapmaya çalıştıklarını kaydetti. 



Sendikanın kuruluşundan bu yana büyük mücadele verdiklerini dile getiren Eser, şöyle konuştu: 

''Şu an 750 üyemiz var. 750 üyenin 550'si Anadolu Ajansı'nda, 200'ü ise illerden aldığımız üyeler. Anadolu Ajansı'nda Toplu İş Sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı'ndan yetki tespitimiz geldi. Ancak Türkiye Gazeteciler Sendikası, AA'daki Toplu İş Sözleşmesi önüne engel koyarak emekçilerin haklarını gasp etmiştir. Emek hırsızlığı yapmıştır. Konu şu an yargı aşamasındadır. Yargı sonucuna göre AA'daki üyelerimizle birlikte çok güzel bir Toplu İş Sözleşmesi yapacağız. Siyasetten uzak sadece çalışanların sosyal haklarını, geleceklerini garanti altına almak için mücadele veriyoruz. Bunun için de mücadelelerimiz devam edecek. Gazetecilerin haklarını savunmak için kurulmuş bir sendikayız.'' 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin