Medya-İş Genel Başkanı medya patronlarından ne istedi?

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı, medya patronlarına çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Medya-İş Genel Başkanı medya patronlarından ne istedi?

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Medya-İş'in bir süre önce Anadolu Ajansı'nda toplu iş sözleşmesi yaptığını belirterek, bunun tüm medya patronlarına örnek olmasını istedi.



HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, "Ben özellikle medya patronlarına seslenmek istiyorum; Sigortasız çalıştırdıkları işçilerin hesabını bir an önce versinler, Basın Kanunu'na tabi tutmadıkları işçilerin, personelin hesabını versinler, sonra 1 Mayıs çığırtkanlığı yapsınlar" dedi.



Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.



Bugün 1 Mayıs'ı provake etmek isteyenlerin de meydanlarda olduklarını ifade eden Eser, şöyle devam etti:



"İstanbul'da yaşanan olaylar bizi üzdü. Özellikle olaylar sırasında yaralanan basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 1 Mayıs'ı bugün manşetine taşıyan, 1 Mayıs'ı kullanıp, provake edenlere sormak istiyorum; kurumlarında kaç sendikalı çalışan var, sendikaya üye kaç personelleri var, sendikanın üye yapmasına izin veriyorlar mı? Madem siz 1 Mayıs'ı, işçi bayramını bu kadar önemsiyorsunuz, çalışanlarınızın sendikalı olmasına izin verin, sendikal mücadelenin önünü açın ama maalesef bunlar tamamen provokasyondur." 



Eser, bugün Taksim, Okmeydanı, Beşiktaş'ta birçok olay yaşandığına dikkati çekerek, "Ben özellikle medya patronlarına seslenmek istiyorum; Sigortasız çalıştırdıkları işçilerin hesabını bir an önce versinler, Basın Kanunu'na tabi tutmadıkları işçilerin, personelin hesabını versinler sonra 1 Mayıs çığırtkanlığı yapsınlar ama maalesef bugün 1 Mayıs ile ilgili oldukça fazla dezenformasyon var. Ülkeyi karıştırmak isteyen bir grup bugün yine meydanlardaydı. Bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz" diye konuştu.



AA'daki toplu sözleşme örnek olsun



Medya-İş'in bir süre önce Anadolu Ajansı'nda (AA) toplu sözleşme yaptığını anımsatan Eser, "Gayet güzel geçen bu sözleşmemiz, bu arkadaşlara da örnek olur inşallah. Bugün Türkiye'de sadece Anadolu Ajansı'nda toplu sözleşme yapılabilmektedir. Bu da onlara bir mesaj olsun" dedi.



"Vatan gazetesinin Ankara Bürosu'nun kapatılması, her gün işsiz kalan onlarca gazeteci, hep basın özgürlüğünden bahseden kişilerin neden olduğu olaylar" diyen Eser, "Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engelin yine patronlar olduğunu vurgulamak istiyorum. Eğer gerçekten basın özgürlüğüne önem veriyorsanız ve 1 Mayıs'ı bu kadar önemsiyorsanız, sigortasız personel çalıştırmayın, gazetecileri Basın Kanunu'na göre çalıştırın" ifadelerini kullandı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin